У Рогатици регистровано 8.940 бирача

28.09.2022. 15:22
0
ИЗВОР: srna.rs

Право гласа на предстојећим изборима на подручју општине Рогатица, према списку Централне изборне комисије, имаће 8.940 бирача, рекла је Срни предсједник Општинске изборне комисије /ОИК/ Рогатица Неда Обрадовић.

Она је навела да ће они моћи да гласају на 25 редовних бирачких мјеста, једном бирачком мјесту за гласање непотврђеним ковертираним листићима и у одсуству, те путем два мобилна тима, што је укупно 28 бирачких мјеста.

Обрадовићева је истакла да је осјетљиви изборни материјал у ОИК Рогатица стигао данас и да ће бити достављен на бирачка мјеста у ноћи између суботе, 1. октобра, и недјеље, 2. октобра.

Према њеним ријечима, у овој изборној јединици за предстојеће Опште изборе пријављен је 61 политички субјект, испред којих је регистровано укупно 247 посматрача.

- У Општинској изборној комисији Рогатица обављене су све припреме за предстојеће опште изборе, договорена сарадња са свим службама битним за одвијање изборног процеса у најбољем реду и само чекамо почетак - рекла је Обрадовићева.

Она је додала да је у ОИК-у Рогатица евидентирано 212 чланова бирачких одбора и њихових замјеника.

Коментари 0
Повезане вијести
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
„Јутро је“: Турска опозиција славила уз Наду Топчагић (ВИДЕО) „Јутро је“: Турска опозиција славила уз Наду Топчагић (ВИДЕО)
Тежак пораз Ердогана на изборима Тежак пораз Ердогана на изборима
Најчитаније
  • У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
    20h 59m
    12
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    15h 43m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    14h 56m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    17h 4m
    2
  • Никола Голијанин освојио Отворено првенство у тенису
    19h 17m
    1