U Rogatici registrovano 8.940 birača

28.09.2022. 15:22
0
IZVOR: srna.rs

Pravo glasa na predstojećim izborima na području opštine Rogatica, prema spisku Centralne izborne komisije, imaće 8.940 birača, rekla je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Rogatica Neda Obradović.

Ona je navela da će oni moći da glasaju na 25 redovnih biračkih mjesta, jednom biračkom mjestu za glasanje nepotvrđenim kovertiranim listićima i u odsustvu, te putem dva mobilna tima, što je ukupno 28 biračkih mjesta.

Obradovićeva je istakla da je osjetljivi izborni materijal u OIK Rogatica stigao danas i da će biti dostavljen na biračka mjesta u noći između subote, 1. oktobra, i nedjelje, 2. oktobra.

Prema njenim riječima, u ovoj izbornoj jedinici za predstojeće Opšte izbore prijavljen je 61 politički subjekt, ispred kojih je registrovano ukupno 247 posmatrača.

- U Opštinskoj izbornoj komisiji Rogatica obavljene su sve pripreme za predstojeće opšte izbore, dogovorena saradnja sa svim službama bitnim za odvijanje izbornog procesa u najboljem redu i samo čekamo početak - rekla je Obradovićeva.

Ona je dodala da je u OIK-u Rogatica evidentirano 212 članova biračkih odbora i njihovih zamjenika.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost Zatvorena glasačka mjesta na sjeveru KiM: Izuzetno niska izlaznost
Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata Parlamentarni izbori u Hrvatskoj: HDZ osvojio 61, SDP 42 mandata
Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44 Prva izlazna anketa izbora u Hrvatskoj: HDZ-u 58 mandata, SDP-u i partnerima 44
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    13h 27m
    0
  • Krađa u Palama
    11h 45m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    8h 12m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    11h 0m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    4h 21m
    0