У Саборни храм у Никшићу стигле мошти Светог Василија

21.12.2019. 08:51
0
ИЗВОР: Srna

У Саборни храм Светог Василија Острошког у Никшићу стигле су мошти острошког чудотворца коме ће се данас поклонити вјерници из Црне Горе, који ће присуствовати црквено-народном сабору организованом против Приједлога закона о слободи вјероисповијести.

Бројни вјерници почели су да пристижу од отварања никшићког храма у којем ће у 9.00 часова Свету архијерејску литургију служити Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије са архијерејима, свештенством и свештеномонаштвом Српске православне цркве /СПЦ/.

Црквено-народни сабор, који организују Митрополија и Епархија будимљанско-никшићка, заказан је за 11.00 часова испред Саборне цркве у Никшићу.

На сабору ће бити прочитан проглас и исказано незадовољство против, како су навели организатори, антицркевног Приједлога закона о слободи вјероисповијести, који ће се 24. децембра наћи пред посланицима Скупштине Црне Горе.

На Сабор у Никшићу позвани су искључиво грађани из Црне Горе, јер се понуђени законски акт односи на храмове и црквену имовину на територији те државе.

Из Митрополије су јуче поручили да су на Сабор добродошли сви који желе да се помоле и заузму јасан став у одбрани одбране светиња Божијих и умножења братске љубави.

-Црквени сабор није мјесто ни за какве идеолошке, политичке или националне симболе или пароле - нека се вијоре само црквени барјаци и литије и нека се чују само молитве и ријечи уздања у Бога, које ће најбоље показати нашу одлучност да светиње бранимо и одбранимо уз Божију помоћ, у миру и братској љубави- наведено је у саопштењу.

Организатори су напоменули да Црква окупља, а не разједињује, и то све вјернике без разлике, али да ће данас у Никшићу сви бити заједно у молитви против безакоња.

Митрополија је поручила да су сви позвани да се помоле Богу пред моштима Светог Василија Острошког Чудотворца.

Коментари 0
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Најчитаније
  • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
    22h 38m
    6
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    13h 19m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    22h 38m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    18h 52m
    0
  • Грађани траже помоћ због змија
    9h 31m
    0