У Сарајеву угоститељи кажњени са 12.000 КМ због кориштења наргиле

07.09.2020. 19:25
0
ИЗВОР: Srna

У Кантону Сарајево су, од 14 контролисаних, за шест угоститељских објеката током протеклог викенда изречене новчане казне од 12.000 КМ због кориштења наргиле у затвореном простору, што је строго забрањено сходно наредби Кризног штаба Министарства здравства Федерације БиХ /ФБиХ/.

С циљем праћења спровођења хигијенско-епидемиолошких мјера за спречавање ширења вируса корона, угоститеље су на подручју сарајевских општина Вогошћа, Илијаш, Хаџићи, Стари Град и Центар контролисала четири тима санитарних инспектора кантоналне Управе за инспекцијске послове, у пратњи Специјалне јединице за подршку Министарства унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево, објављено је на страници кантоналне Управе за инспекцијске послове.

У току протеклог мјесеца кантонални санитарни инспектори су, спроводећи надзор над примјеном донесених наредби и препорука кризних штабова и завода за јавно здравство у вези са примјеном хигијенско-епидемиолошких мјера и поштовање радног времена до 23.00 часа, сарајевским угоститељима издали 69 прекршајних налога од 127.600 КМ.

У Кантону Сарајево угоститељски објекти и трговине су и даље најчешће кажњавани субјекти надзора због непоштовања донесених хигијенско-епидемиолошких мјера за превенцију ширења вируса корона, наведено је у саопштењу.

У току протеклог мјесеца инспектори Инспектората санитарне, здравствене фармацеутске и инспекције за храну извршили су укупно 2.035 инспекцијских надзора.

Ради утврђених неправилности дјеловали су издавањем 108 прекршајних налога у износу од 190.125 КМ, те 93 рјешења са корективним мјерама.

Током протеклог мјесеца донесено је и 700 рјешења о забрани кретања на основу епидемиолошког извјештаја Завода за јавно здравство Кантона Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Евролига казнила Панатинаикос са 24 хиљаде евра Евролига казнила Панатинаикос са 24 хиљаде евра
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    21h 24m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    21h 31m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    18h 13m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    12h 51m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    13h 23m
    0