У Славији се припремају за наредну сезону: Регоје размишља о појачањима

17.07.2023. 08:16
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Иза фудбалера Славије су већ двије седмице интензивног рада, а "соколови" су у првој контролној утакмици савладали Игман из Илиџе са убједљивих 7:1.

На помоћном терену пулени Бојана Регоје су се растрчали, били изузетно ефикасни, али кормилар Славије сматра да овај меч не треба да буде никакво мјерило, јер је разлика у квалитету двије екипе огромна.

- Они су тек ове сезоне упали у Другу лигу ФБиХ, тако да нам овај резултат, који је и онако био у другом плану, не треба да буде никакво мјерило. Најважније је да су се играчи добро истрчали, а уз све то били су и ефикасни - истакао је Регоје.

У првом полувремену, он је на терен извео мање-више најјачи састав. Није било Владана Мандића који се још опоравља од повреде, мада је почео тренирати, док је заиграо и Ђорђе Авдаловић, који и даље чека да ли ће му се остварити инострани ангажман и до тада је у Славији и ту ће и остати ако се нешто изјалови.

- Уколико желимо да играмо озбиљнију улогу у шампионату, који почиње 12. августа, морамо се озбиљно појачати, јер имамо изузетно мали ростер играча. Јасно је да нам у овом тренутку недостају бар три, четири искусна фудбалера који би могли да праве превагу у неким мечевима. Надам се да ћемо успјети да нађемо адекватна појачања, јер ако не буде тако неће нам бити нимало лако у првенству. Наравно да нам је циљ да као у прошлој сезони будемо у горњем дијелу табеле, али питање је да ли ћемо без појачања успјети - наставио је Регоје.

Оно што га радује да се и на овим припремама налази доста играча из Омладинске школе Славије.

- Наша оријентација је да пружамо шансу млађима из сопствене школе се наставља и то наравно да радује, али са тим је тешко постићи неки бољи резултат - рекао је Регоје.

За сада су међу "соколове" стигли само Бењамин Крижевац и Бењамин Пајтак, док су отишли Лука Асентић, Денис Богучанин и Дејан Ђерић.

Контролне утакмице

Оно што брине шефа стручног штаба Славије Бојана Регоју су и контролне утакмице, јер су непланирано остали без неких раније уговорених мечева.

- Оно што је сигурно у овом тренутку да ћемо наредни викенд играти против Романије из Пала, те да ћемо генералну провјеру имати против Младости из Какња 5. августа. Требало би у међувремену да одиграмо бар још једну или двије утакмице, али све зависи да ли ћемо успјети наћи адекватне ривале - нагласио је Регоје.

Аутор: Дарко Пашагић

Коментари 0
Повезане вијести
Станић: Једна од квалитетнијих утакмица у прољећном дијелу Станић: Једна од квалитетнијих утакмица у прољећном дијелу
Станић: Задовољство је поново бити у Славији Станић: Задовољство је поново бити у Славији
Славија на крилима Ерића и Гојковића до три важна бода Славија на крилима Ерића и Гојковића до три важна бода
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    12h 44m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    10h 46m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    9h 39m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    9h 44m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    8h 47m
    1