У Сокоцу сутра скуп подршке браћи у Црној Гори

04.01.2020. 10:38
0
ИЗВОР: Srna

Скуп подршке братском народу у Црној Гори биће одржан сутра на Сокоцу, окупљањем у порти Цркве Светог пророка Илије, рекли су Срни у Удружењу грађана "Свети Василије Осторшки", које је организатор.

Окупљање почиње у 12.00 часова, након чега ће од Цркве услиједити мирна протестна шетња до трга испред зграде општине Соколац, гдје ће бити одржан прикладан културно-умјетнички програм.

Организатори моле Сокочане да се одазову у што већем броју и да на овај скуп не доносе страначка обиљежја, провокативне транспаренте и сличне садржаје.

-На овај начин шаљемо поруку браћи у Црној Гори да је народ Романије уз њих у овим тешким тренуцима- поручили су организатори, уз жељу да скуп подршке Српској православној цркви и вјерном народу у Црној Гори прође у најбољем реду.

Организатор овог протестног скупа је Удружење грађана "Свети Василије Осторшки", уз подршку Црквене општине Соколац и локалне управе.

У Црној Гори усвојен је Закон о слободи вјероисповијести који предвиђа да држава постаје власник свих вјерских објеката који су изграђени до децембра 1918. године уколико се не утврди да је нека од вјерских заједница стварни власник.

Усвајање тог закона наишло је на отпор вјерника СПЦ у Црној Гори због чега су организовани масовни протести широм земље, као и у појединим градовима у Републици Српској и Србији. 

Коментари 0
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Данас Сабор Светог архангела Гаврила Данас Сабор Светог архангела Гаврила
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    15h 50m
    5
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    18h 33m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    13h 25m
    5
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    22h 18m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    20h 19m
    0