У Србији неће бити полицијског часа

08.07.2020. 15:54
0
ИЗВОР: srpskainfo

Свакако ће бити нових мјера за Београд, али без полицијског часа, рекао је Александар Вучић.

- Имајући у виду ситуацију са којом се суочавамо, ја сам сматрао да треба да уведемо полицијски час, и да сматрам да је то једини спас, забрана кретања, која би значила брзо оздрављење. Овако плашим се да идемо на руку некима – рекао је Вучић.

Додао је да против те мјере нису били премијерка Ана Брнабић и министара здравља Златибор Лончар, као и да ће они јавност сутра обавијестити о радном времену, плаћању казни…

- Ја ћу поштовати мишљење струке, за мене би било срамота да одступим од онога што сам јуче рекао. Али, не одучујем само ја о томе, и не могу сам да уведем ванредно стање – рекао је Вучић.

Синоћ у Београду били смо сведоци најбруталнијег политичког насиља у последњих неколико година, били смо сведоци бруталног политичког насиља. Србија је у претходних осам година, за разлику од неких ранијих времена, у потпуности поштовала слободу окупљања, другачијег мишљења, и никада није угрозила то право својим грађанима. Синоћ, иако су неки то покушали да правдају причом о корона вирусу, били смо свједоци агресивног политичког протеста, али нема никакве сумње да је на скупу било и оних који су били ту због короне и незадовољства због тога, рекао је предсједник Србије Александар Вучић.

- Полиција се понашала достојанствено, и одговорила тек када су лица заузела хол парламента. Екстремисти десничарских и како се сами називају профашистичких орјентација, напали су Скупштину Србије, ушли у Скупштину Србије, више сати брутално нападали припаднике полцијских снага, вријеђали их, каменовали и тукли – рекао је Вучић.

Како је додао Вучић “посао полиције свуда је да заштити државне објекте, не постоји земља где је тако нешто могуће чинити некажњено”.

- Ту није био крај, тај скуп је био добро организован. Истина, подбацио је и дио наших служби, тек касније смо видели да је ту било и других уплива, па и страног фактора. Суочени са свим тим, полиција је преузела ствари у своје руке, и растјерала демонстранте. Пристојни и фину људи су се сами склонили. Неколико стотина лица је учествовало у немирима, пет полицијских аутомобила је уништено, повријеђена су 43 полицајца, један има фрактуру лобање – рекао је предсједник Србије.

Како је истакао Вучић “полиција је по први пут за посљедњих осам година реаговала”

- Пуштали смо их и када су са тестерама упадали у РТС. Ово је било немогуће, бацали су каменице, молотовљеве коктеле… Ти људи нису говорили о корони, већ о некаквој издаји, мигрантима, 5Г мрежи, мигрантима… Није први пут да су направили инцидент, то су и најављивали и раније. То су најављивали и за 20. јун, дан пред изборе, и након тога, а онда су дочекали прилику и да то ураде. Нанијели су огромну и материјалну штету, и штету угледу Србије. Најсмјешније је да погледате како неки либерални медији из региона, и неки појединци, како хвале Љотићевце и стају на страну оних који су упадали у Народну скупштину, који траже да не буде никаквих разговора о КиМ, да прогласимо Галилеја и Џордана Бруна лудацима пошто је земља равна плоча – рекао је Вучић.

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије
У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    2h 24m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    20h 56m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    15h 34m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    16h 6m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    21h 39m
    0