У Србији почела производња лијека против мултипла склерозе

29.03.2023. 15:28
0
ИЗВОР: Танјуг

Иновативни лијек Корпос против мултипле склерозе доступан је и пацијентима у Србији, рекла је данас премијерка Србије Ана Брнабић, истичући да је ово револуционарни лијек који ће значајно промијенити ток болести и унаприједити квалитет живота обољелих.

– У Србији је почела производња првог иновативног лијека Корпос за лечење пацијената обољелих од мултипле склерозе, а производња је почела у компанији Хемофарм заједно са највећом биотехнолошком компанијом на свијету Роше – рекла је Брнабићева у Вршцу приликом обиласка компаније Хемофарм.

Брнабићева је навела да се преговара са овом компанијом и о широј производњи других иновативних лијекова у Србији.

Она је истакла да је за посљедње четири године учетворостручен број пацијената обољелих од мултипле склерозе који се лијече на рачун Републичког фонда за здравствено осигурање, наводећи да је таквих пацијената 2019. године било 1.000, а 2023. године 4.000.

Брнабићева је рекла да је буџет Владе Србије за 10 година увећан 33 пута за лијечење пацијената обољелих од ријетких болести.

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    17h 49m
    0
  • Крађа у Палама
    16h 7m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    12h 34m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    15h 22m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    8h 43m
    0