У Српској од 338 тестираних двије особе позитивне на корона вирус

28.04.2020. 09:16
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У посљедња 24 сата у Републици Српској на вирус корона тестирано је 338 особа из 34 општине, а резултати су показали да су двије позитивне на Ковид-19.

Ријеч је о једном мушкарцу млађе и једном средње животне доби из Бањалуке. Ове особе имају симптоме болести изазване новим вирусом корона Ковид-19, али без јасне епидемиолошке везе.

-У оквиру активног надзора у протекла 24 часа тестирано је и још 60 здравствених радника из Приједора, Козарске Дубице, Фоче, Требиња, Кнежева, Лакташа, Бањалуке, Прњавора, Градишке, Бијељине и Угљевика, као и 38 особа које раде или бораве у домовима за старија лица и сви резултати теста су негативни. Тестирано је и осам радника у маркетима чији су налази негативни. Тестирана је укупно 91 особа из локалних карантина или објеката за изолацију и ти налази су такође негативни- саопштено је из Министарства здравља Републике Српске.

До сада је у Републици Српској потврђено је 708 случајева вируса корона, од посљедица Ковид-19 преминуло је 28, а опоравило се 369 особа.

Од почетка епидемије у Српској је извршено укупно 11.420 тестирања.

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске укупно се лијечи 107 особа са потврђеним присуством или сумњом на присуство корона вируса. На Одјељењу Ковид-19 хоспитализовано је 45 пацијената теже клиничке слике, док је у изолацији пет пацијента.

-Код три пацијената здравствено стање захтијева респираторну подршку, а двије особе су на неинванзивом моду механичке вентилације. На Одјелу хирургије (стара локација УКЦ) је 12 пацијената са лакшом до средње тешком клиничком формом и на Одјелу пулмологије (стара локација УКЦ) је 40 пацијента са лакшом до средње тешком клиничком формом- додају из Министарства.

У Болници "Свети Апостол Лука" у Добоју збринуто је шест пацијената са Ковид-19 обољењем, у Општој болници Требиње девет особа, у Болници "Србија" у Источном Сарајеву четири, у Болници "Доктор Младен Стојановић" у Приједору пет пацијента и у Универзитетској болници у Фочи четири пацијента.

-Када су у питању објекти за изолацију у којима се налазе особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона, а немају симптоме Kовид-a 19, у Студентском центру 'Никола Тесла' у Бањалуци налази се 71 особа, у Студентском дому у Требињу 32, у Дому ученика Бијељини једна особа, у Студентском дому у Источном Сарајеву тренутно нема особа док су у Студентском центру Зворник смјештене четири особе- кажу у Министарству здравља Српске.

Под здравственим надзором тренутно је 3.268 особа, а надзор је завршен код 22.418 особа.

На седам граничних прелаза у Републику Српску током 24 часа ушло је укупно је укупно 96 особа, 88 особа је изашло из карантина и упућено у локалне карантине у општинама, а тренутно се у каратинима на седам граничних прелаза налази укупно 12 особа.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске још једном подсјећа грађане да се строго придржавају прописаних мјера у циљу сузбијања ширења новог вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас
Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
Сјећање на страдање српских бораца и цивила на Папратној њиви Сјећање на страдање српских бораца и цивила на Папратној њиви
Најчитаније
  • Слани мафини
    8h 12m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    10h 7m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    8h 1m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    21h 10m
    3
  • Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници
    9h 20m
    0