У Српској од почетка нове школске године у образовним установама биће присутни полицајци

21.08.2023. 18:19
0
ИЗВОР: srna.rs

Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић изјавила је данас да је планирано увођење школског полицајца од почетка нове школске године, како би се подигао ниво безбједности у школама.

Стојичићева је навела да је то дио мјера за јачање безбједности и спречавање насиља у школама, које је почетком јуна усвојила Влада Републике Српске. Она је напоменула да ће ресорно министарство у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Српске одржати предавања за полицијске службенике, како би они били упознати о функционисању и начину рада школа.

– Није нам циљ да полицајци буду претјерано видљиви, али је потребно њихово присуство, како би наставници могли бити посвећени настави и дјеци – рекла је Стојичићева новинарима у Бањалуци.

Стање безбједности на подручју Републике Српске је добро и у протеклом периоду није евидентиран ниједан већи безбједносни инцидент, без обзира на повећан прилив грађана из иностранства, бројне спортске и културне манифестације и друге догађаје који су одржани током љетних мјесеци, закључено је данас на Стручном колегијуму министра унутрашњих послова Републике Српске Синише Карана који је одржан у Полицијској управи Бијељина.

На колегијуму, којем су присуствовали директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, начелник Полицијске управе Бијељина Стјепан Терзић и начелници оперативних управа Министарства у сједишту, констатовано је да је Министарство унутрашњих послова реализовало значајан дио мјера предвиђених планом мјера и активности за превенцију вршњачког насиља и малољетничке делинквенције за 2022-2027. годину, а односе се на почетак школске године.

Циљ овог стратешког документа је унапређење степена безбједности у и око основних и средњих школа у Републици Српској, а једна од можда најзначајнијих је увођење школског полицајца у школе у Републици Српској са почетком нове школске године.

На колегијуму је још наведено да ће МУП Републике Српске и ове године организовати републичку акцију “Заштитимо дјецу у саобраћају”, која се организује поводом почетка школске године с циљем сигурнијег учешћа дјеце школског узраста у саобраћају.

 

 

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    15h 55m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    14h 44m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    17h 21m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    17h 26m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    16h 54m
    0