У Српској почиње упис и тестирање будућих првачића

21.05.2020. 13:40
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

У Српској су створени услови за наставак процедуре уписа у школу дјеце дорасле за упис у први разред, саопштило је Министарство просвјете и културе РС.

Како истичу, таква одлука је донесена имајући у виду повољнију епидемиолошку ситуацију и мјере превенције и заштите од корона вируса које препоручују надлежне институције.

Министарство је обавијестило основне школе да могу заказивати термине тестирања дјеце дорасле за упис у први разред, како би, након завршених систематских прегледа дјеце, процедура уписа ученика у први разред била завршена у редовним оквирима уписа.

– Школе ће прво успоставити сарадњу са надлежним здравственим установама које врше систематске прегледе дјеце, те на основу информација о терминима систематских прегледа, заказивати термине за тестирање дјеце у школама – наводе из Министарства.

 

Школе су обавезне да приликом организовања тестирања строго воде рачуна о свим препорукама и мјерама заштите које су издале надлежне институције, као и да приликом заказивања термина за тестирање воде рачуна о временском размаку између два тестирања, ради потребног дезинфиковања радног простора, те како би се избјегла гужва и могућност контакта са другим лицима свела на минимум.

Родитељи ће благовремено бити обавијештени о терминима тестирања дјеце, као и о свим потребним мјерама заштите које су дужни поштовати приликом довођења дјеце на тестирање, наводе из Министарства.

У оквиру процедуре уписа ученика у први разред, основне школе су до сада обавиле евидентирање дјеце дорасле за упис у први разред према дефинисаним уписним подручјима, а према ранијој препоруци Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
У Фочи у двије школе уписано 125 првачића У Фочи у двије школе уписано 125 првачића
Завршен први уписни рок у први разред ОШ "Соколац" Завршен први уписни рок у први разред ОШ "Соколац"
Упис нових првачића у ОШ "Пале" у априлу и мају Упис нових првачића у ОШ "Пале" у априлу и мају
Најчитаније
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    23h 56m
    0
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    11h 32m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    13h 19m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    12h 19m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    8h 59m
    0