Завршен први уписни рок у први разред ОШ "Соколац"

21.03.2021. 16:29
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

У Основној школи „Соколац“ током ове седмице, од 17. до 19. марта, вршена је евиденција дјеце дорасле за упис у први разред основне школе. У први разред уписују се дјеца која закључно са 31.8. текуће године навршавају шест година. На захтјев родитеља, у први разред могу бити уписана и дјеца која до краја текуће године навршавају шест година, уколико комисија за упис процијени да је дијете спремно за полазак у школу. У први разред уписује се и дијете старије од шест година које до тада, због објективних разлога, није било уписано у школу.

Директор ове школске установе Ђорђе Рајић казао је да је у току ова три дана пријављено 75 првачића, те да тај број није коначан.

- Очекујемо да ће до почетка школске године број првачића бити нешто већи с обзиром на то да се у августу организује и други уписни рок. Термини тестирања и доласка ученика и родитеља у школу још нису познати, али чим се утврде, биће благовремено објављени- истакао је Рајић.

Он је додао да се, због епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона, ове године евидентирање дјеце обављало искључиво телефонским путем.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Позив родитељима за упис ученика у први разред ОШ „Петар Петровић Његош“ Позив родитељима за упис ученика у први разред ОШ „Петар Петровић Његош“
У Средњошколском центру „Пале“ планиран упис 168 ученика У Средњошколском центру „Пале“ планиран упис 168 ученика
У Фочи у двије школе уписано 125 првачића У Фочи у двије школе уписано 125 првачића
Најчитаније
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    20h 38m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    23h 22m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    19h 0m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    15h 32m
    0
  • Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
    22h 2m
    0