У Српској се отварају бутици, али ништа неће бити као прије

27.04.2020. 22:04
0
ИЗВОР: Srpska.info

Бутици и остале радње непрехрамбених производа, који нису у тржним центрима, од сутра поново могу да раде у Српској, али одлазак у њих много ће се разликовати у односу на вријеме прије мјесец и по дана.

Од сада па до даљњег нећете моћи да пробате одјећу у кабинама, већ ће бити омогућено да замјените робу ако вам она не буде одговарала.

То је једна од мјера и услова за рад које ће се примјењивати у овим радњама, а по закључку Републичког штаба за ванредне ситуације који је донесен данас.

Поред тога, ограничен је број особа које истовремено могу да бораве у објекту, а сви морају да држе дистанцу од најмање два метра између себе.

Обавезно је свакако и ношење маске и рукавице док сте у шопингу, а исто морају да имају и радници ових радњи.

– Обавезна је дезинфекција руку корисника при уласку и изласку из објекта, као и дезинфекција простора и површина у складу са препоруком Института за јавно здравство РС.

Све ове мјере важиће и за бутике и остале радње у тржним центрима, које се у РС отварају од 1. маја, како је данас најавио и премијер РС Радован Вишковић. У њима и даље, ипак, неће моћи да раде угоститељски објекти, играонице и биоскопи.

Већина ових мјера важиће и у другим радњама, салонима намјештаја или објектима који се у Српкој отварају од сутра или од 1. маја, укључујући и библиотеке.

Обавезно је, тако, да убудуће на шалтерима, наплатним касама или пултовима за издавање постоје физичке провидне баријере између запослених и корисника.

У музејима, уз то, неће бити дозвољене промоције или било каква јавна окупљања.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    22h 12m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    20h 14m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    19h 7m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    18h 15m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    19h 12m
    0