У Српској за седам дана изречено 32.000 КМ казни

29.03.2021. 11:08
0
ИЗВОР: СРНА

Инспектори у Републици Српској су у контролама током протеклих седам дана изрекли 32.000 КМ казни субјектима због непоштовања превентивних мјера заштите од вируса корона у заједници и радним срединама.

Републички инспектори су у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе протекле седмице извршили 2.244 контроле поштовања превентивних мјера, а у 16 случајева субјекти су затечени у прекршају, саопштено је из Инспектората Републике Српске.

Из Инспектората су поручили да надлежни контролни органи настављају интензивне контроле имајући у виду тешку епидемиолошку ситуацију, а у складу са Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске.

До сада је у оквиру спровођења ових мјера извршено 54.159 инспекцијских контрола у којима су изречене казне од 1.087.200 КМ, док је за 71 објекат одређена мјера привремене забране рада.

Из Инспектората су позвали привредне субјекте да остану одговорни у поштовању превентивних мјера и на тај начин допринесу у борби против вируса корона.

- Апелујемо да грађани досљедно поштују мјере, да на личном примјеру покажу одговорност у понашању, да користе личну заштитину опрему и поштују потребну физичку дистанцу. Наведене мјере представљају минималан и занемарив напор за сваког појединца, а могу дати велики допринос стабилизацији цјелокупне ситуације - наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 34m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    1h 58m
    0
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    22h 51m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    16h 42m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    1h 52m
    0