У СШЦ „Пале“ у петак почиње пројекат „Млади у акцији“

27.11.2019. 09:43
0
ИЗВОР: Srna

У оквиру свјетске кампање 16 дана активизма "Форум театар" из Источног Сарајева представиће пројекат "Млади у акцији - Развијање и спровођење програма за сузбијање малољетничке делинквенције", чија реализација почиње у петак, 29. новембра, у Средњошколском центру /СШЦ/ "Пале".

Пројекат ће бити реализован током наредних седам мјесеци, с циљем промоције здравог начина живота и подизања свијести о родној равноправности код младића и дјевојака, едукацијом о темама које имају велики друштвени значај.

Пројекат подржава општина Пале у оквиру Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану /РеЛОаД/, који финансира Европска унија /EU/, а реализује Развојни програм Уједињених нација /UNDP/, речено је данас Срни у "Форум театру".

-Овај пројекат представља стратегију за изградњу и рјешавање важних животних проблема младих у периоду њиховог преласка у доба ране зрелости. Презентација ће бити одржана у амфитеатру СШЦ `Пале` у петак, 29. новембра, с почетком у 11.20 часова- изјавила је Срни координатор пројекта Александра Митрић Штифанић.

Осим представљања пројекта, навела је она, средњошколцима ће бити представљене досадашње активности "Форум театра" у области едукације младих, као и циљеви и програм клуба младих који ће бити активиран у оквиру пројекта и који представља ваннаставни механизам за окупљање младих с циљем едукације, креативних мотивационих активности и спровођења акција и кампањских активности у оквиру пројекта.

Према њеним ријечима, овом приликом биће потписан меморандум о сарадњи између "Форум театра" и СШЦ "Пале".

-Наш циљ је да у оквиру овог пројекта изградимо вјештине потребне младићима и дјевојкама за развијање здравих односа утемељених на родној равноправности. Приликом реализације едукативних активности пројекта биће примјењиван Програм `Y - Иновативни приступ у превенцији родно заснованог насиља и промоцији здравих животних стилова код младића и дјевојака`, кроз вршњачку едукацију- рекла је Штифанићева.

Програм "Y" фокусиран је на рјешавање питања родне неједнакости, пракси штетних по здравље и насиље у свакодневном животу младића и дјевојака од 14 до 19 година старости у школама и локалној заједници.

У оквиру пројекта биће формиран клуб младих који ће позитивно дјеловати у школи и локалној средини, а својим активностима ће показати колико су лоше навике штетне за младе људе, како их промијенити едукацијом и осмишљеним активностима.

Током рада клуба биће организоване и јавне кампање, које ће пропагирати здраве стилове живота, као и креативне радионице за чланове.

Коментари 0
Повезане вијести
"Дани тикве“ у Источном Сарајеву 5. и 6. октобра "Дани тикве“ у Источном Сарајеву 5. и 6. октобра
Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове
Ученицама ОШ „Петар Петровић Његош“ друго мјесто на конкурсу поводом 170 година од рођења Михајла Пупина Ученицама ОШ „Петар Петровић Његош“ друго мјесто на конкурсу поводом 170 година од рођења ...
Најчитаније
  • Слани мафини
    7h 34m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    9h 29m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    23h 34m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 23m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    20h 32m
    3