У суботу снијег

21.12.2020. 10:08
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској се у ноћи између петка и суботе, 25. и 26. децембра, очекује формирање сњежног покривача - већег на планинама, а умјереног у нижим предјелима, прогноза је Хидрометеоролошког завода Српске.

Данас, првог дана зиме, у сјеверном појасу Републике Српске биће претежно облачно, мјестимично са росуљом, у централном појасу промјенљиво облачно и са сунчаним интервалима.

Сунчано ће бити на југу.

Послије подне ће у већини предјела бити сунчаних интервала, а на сјеверу и даље претежно облачно.

Највиша температура ваздуха износиће од пет до 10 степени Целзијусових, а на југу око 13.

Вјетар ће бити слаб и промјенљив.

Сутра ће преовладавати промјенљиво до претежно облачно вријеме, на сјеверу облачније, док ће у централном појасу бити сунчаних интервала, а на југу сунчано са температуром изнад просјека за децембар.

Минимална температура ваздуха износиће од један до шест, на планинама око минус два, а највиша дневна од седам до 12, на југу и степен два виша.

У сриједу, 23. децембра, биће промјенљиво облачно, са дужим сунчаним периодима, и топлије него претходних дана, у западним предјелима и вјетровито, а увече се очекује повећање облачности са запада.

Минимална температура ваздуха од један до шест, на планинама од минус три, а највиша дневна до 11, на југу и сјеверу око 15 степени Целзијусових.

У четвртак, 24. децембра, преовладаваће претежно до потпуно облачно, вјетровито, те и даље изнадпросјечно топло.

У Динарском појасу од југозапада до југа повремено ће бити слабе кише, а у осталим предјелима суво.

Минимална температура износиће од четири до девет, на планинама од два степена, а највиша дневна до 12, на сјеверу локално око 15 степени Целзијусових.

У петак, 25. децембра, киша која ће ујутро падати у већини предјела током дана ће у нижим крајевима на сјеверозападу и западу прећи у сусњежицу и снијег, а увече и у току ноћи очекује се формирање сњежног покривача.

Минимална јутарња температура ваздуха биће виша од дневне, од шест до 11, на планинама око три степена, док ће у току данас бити у паду, па ће увече бити од два до седам, на планинама од минус два.

У ноћи на суботу очекује се даљи пад температуре.

Коментари 0
Повезане вијести
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Данас сунчано, температура до 24 степена Данас сунчано, температура до 24 степена
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    18h 8m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    19h 23m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    23h 41m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    15h 16m
    0
  • Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
    23h 25m
    0