У судару више возила погинуло дијете, шест тешко повријеђених

13.08.2023. 13:25
0
ИЗВОР: glassrpske.com

У тешкој несрећи која се ноћас догодила код Дубровника учествовала су четири возила, а погинуло је дијете.

Шест особа је тешко повријеђено.

Како је потврђено у ПУ дубровачко-неретванској, у несрећи је учествовало више возила, а ради се о страним држављанима.

Полиција је нешто касније објавила и детаље овог трагичног догађаја.

- Саобраћајна несрећа догодила се нешто прије 3 сата, када је 33-годишњи држављанин Албаније, управљајући возилом италијанских националних ознака, крећући се у смјеру Дубровника, прешао на супротну коловозну траку и ударио у особно возило њемачких регистарских ознака којим је из супротног смјера управљао 20-годишњи држављанин Њемачке, те је даље у неконтролисаном кретању ударио у возило словеначких националних ознака које се кретало иза возила њемачких регистарских ознака и којим је управљао 50-годишњи возач са Косова - саопштила је полиција.

Након удара, возило њемачких националних ознака удара у друго возило, такође њемачких националних ознака, које се кретало супротном коловозном траком у правцу Дубровника, а којим је управљао возач са Косова стар 29 година.

Возачи сва четири возила која су учествовала у овој саобраћајној несрећи су алкотестирани и тестови су негативни.

На мјесту догађаја смртно је страдало малољетно дијете, путник возила које је скривило саобраћајну несрећу, а троје путника из истог возила задобило је тешке тјелесне повреде и сви су држављани Албаније.

Осим њих, тешке поврде задобио је возач возила словененачких националних ознака и двоје путника који су се налазили с њим у возилу, од којих је једно малољетно дијете, а сви су са Косова.

Тијело преминулог малољетног дјетета превезено је на Одјел патологије дубровачке болнице гдје ће се утврдити тачан узрок смрти, а повријеђени су превезени у дубровачку болницу гдје су задржани на даљем лијечењу. Саобраћај на овом дијелу Јадранске магистрале био је затворен, а у потпуности је нормализован у 6.40 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Још траје потрага за двоје младих из преврнутог кајака Још траје потрага за двоје младих из преврнутог кајака
За данас обустављена потрага за кајакашима За данас обустављена потрага за кајакашима
Преврнуло се више кајака код Дубровника, до сада спасено осам људи Преврнуло се више кајака код Дубровника, до сада спасено осам људи
Најчитаније
 • Тестамент Максе Деспића
  10h 48m
  0
 • Отац убио сина, па извршио самоубиство
  9h 22m
  0
 • Дјечак Драгољуб Јеличић, јунак битке за Београд
  10h 51m
  0
 • У БиХ ухапшено 36 лица
  9h 5m
  0
 • Доктор Бабић пребачен на лијечење у Мостар
  7h 39m
  0