У Теслићу и Рудом остају стару одборници

11.12.2019. 10:41
0
ИЗВОР: Srpska.info

Народна скупштина Републике Српске није подржала приједлоге одлука о распуштању скупштина општина Теслић и Рудо.

Од присутних 64 посланика гласало је 53 од којих је за распуштање СО Рудо гласало 15, док их је 37 било суздржано. Када је ријеч о распуштању СО Теслић гласала су 52 посланика од којих је 14 било за, а 38 суздржано.

Расправа о распуштању СО Теслић и Рудо трајала је до касно синоћ, и том приликом потпредсједница НСРС Соња Караџић Јовичевић је рекла да је неуспјех опозива начелника општина Теслић и Рудо на референдуму показао да су право и правда на њиховој страни.

Слика

Током обједињене скупштинске расправе о приједлозима одлука о распуштању скупштина општина Рудо и Теслић, Јовичевићева је упозорила да ће се посланицима владајуће коалиције, уколико не подрже приједлоге одлука о распуштању скупштина општина Рудо и Теслић, то вратити као бумеранг на локалним изборима идуће године.

И посланик ПДП Љубиша Крунић је апеловао да посланици владајуће коалиције гласају за распуштање скупштина општина Рудо и Теслић.

Приједлозима одлука о распуштању Скупштине општине Рудо и Скупштине општине Теслић предвиђено је да парламент Српске распусти ове двије скупштине општине јер, након спроведеног поступка опозива, начелници ових општина нису опозвани.

Коментари 0
Повезане вијести
Лична карта новог сазива Народне скупштине Лична карта новог сазива Народне скупштине
Ко је Наташа Радуловић? Ко је Наташа Радуловић?
Стевандић кандидат за предсједника Народне скупштине Републике Српске Стевандић кандидат за предсједника Народне скупштине Републике Српске
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    16h 58m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    6h 11m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    5h 42m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    6h 5m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    21h 2m
    0