У току бројање гласачких листића из Требиња

25.10.2022. 18:22
0
ИЗВОР: srna.rs
 
 
У Главном центру за бројање гласова у Сарајеву у току је контролно бројање гласачких листића из Требиња за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске, речено је Срни у овом центру.

Током дана извршно је контролно бројање гласова из доста општина, Берковића, Хан Пијеска, Челница и сада је почело бројање гласова из Требиња, навео је исти извор у Главном центру.

Према истом извору, још је остало да се изврши контролно бројање гласова са око 300 бирачких, што је посао који би могао бити завршен сутра око 12.00 часова.

Централна изборна комисија БиХ /ЦИК/ утврдила је у суботу, 22. октобра, прелиминарне резултате општих избора у БиХ за све нивое, осим за предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Из ЦИК-а БиХ су навели да ће резултати избора за предсједника и потпредсједнике Републике Српске бити утврђени када се стекну услови, те да Главни центар за бројање није окончао активности по наредби ЦИК-а БиХ од 10. октобра.

ЦИК је 10. октобра по службеној дужности наредио отварање врећа и контролно поновно бројање гласачких листића на свим редовним бирачким мјестима у Српској за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Против ове наредбе гласао је члан ЦИК-а Владо Рогић, уз образложење да наредба није заснована на Изборном закону БиХ и да је преурањена, јер још нису утврђени резултати избора.

Коментари 0
Повезане вијести
Требињац уловио сома од 58 килограма у Билећком језеру Требињац уловио сома од 58 килограма у Билећком језеру
Требињци на врху вулкана Етна (ФОТО) Требињци на врху вулкана Етна (ФОТО)
Нестао Василије Ламбета (20) из Требиња Нестао Василије Ламбета (20) из Требиња
Најчитаније
 • Ово је полицајац који је убијен у Лозници
  18h 51m
  5
 • Ушао у лифт у суботу, а изашао у понедјељак
  10h 55m
  0
 • Рањени полицајац открио детаље крвавог пира Албанца
  8h 25m
  1
 • Од морбила преминуо младић у Сарајеву
  16h 14m
  0
 • Прекид електричне енергије у Палама
  20h 2m
  0