У току евакуација пацијената и радника УКЦ Српске

09.06.2022. 14:24
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

На мејл адресу Службе за односе са јавношћу Универзитетског клиничког центра КЦ Републике Српске данас су, око 12:40 часова, стигле три дојаве о постављеним експлозивним уређајима.

У складу са протоколима које налажу овакве ситуације, обавијештен је МУП Републике Српске, врши се евакуација пацијената и радника, а надлежне службе претражују просторе болнице.

- Запослене у УКЦ Републике Српске, наше пацијенте и њихове породице увјеравамо да су подузете све потребне активности како би се осигурала безбиједност – поручили су из ове здравствене установе.

Из УКЦ Српске осуђују што су здравствене установе, медицински радници и најосјетљивија категорија грађана поново, већ други пут за седам дана, постали мета оваквих радњи које изазивају осјећаје несигурности и страха.

На адресе више медијских кућа у Бањалуци стигао је мејл у којем се наводи да је на УКЦ Српске у Бањалуци постављен експлозив.

Подсјетимо, Универзитетски клинички центар Републике Српске је и 2. јуна, рано ујутру, добио пријетњу бомбом.

Aутор: Маја Радоја

Коментари 0
Повезане вијести
Изведен сложен оперативни захват уклањања гигантске слезене у УКЦ-у Српске Изведен сложен оперативни захват уклањања гигантске слезене у УКЦ-у Српске
Ухапшен јер је лажно пријавио да су постављене бомбе у кафани Ухапшен јер је лажно пријавио да су постављене бомбе у кафани
Поплаве у Словенији праве велику штету, евакуисано 500 људи Поплаве у Словенији праве велику штету, евакуисано 500 људи
Најчитаније
 • Вјечне расправе о календару: Да ли би Срби прихватили промјену датума славе
  18h 51m
  1
 • Удружење "Гробари Пале" организује још једну божићну хуманитарну акцију
  19h 55m
  0
 • У Српској смањено очекивано трајање живота
  20h 27m
  0
 • Имам позива да се од ловачких секција праве војне формације
  11h 39m
  5
 • Пожар на објекту бившег хотела Кристал
  10h 51m
  0