У току евакуација туриста из хотела у Бодруму (ВИДЕО)

31.07.2021. 17:52
0

Туристи у Турској пожурили су данас у сусрет спасилачким бродовима након што им је речено да се евакуишу из неких хотела у егејском љетовалишту Бодрум због непосредне опасности од пожара, извјестили су турски медији.

Јединице обалске страже водиле су операцију, а власти су затражиле од власника приватних чамаца и јахти да помогну у евакуацији због непосредне опасности од нових пожара, преноси AP.

Број погинулих у пожарима који бјесне у турским медитеранским градовима данас је порастао на шест након што су погинула два шумочувара, потврдио је министар здравства Турске.

У пожарима који бјесне широм Турске од сриједе су изгорјели хектари шума и неколико насеља, а ватра се шири у села и туристичка одмаралишта и присиљава људе на евакуацију.

Како преноси Аваз из хотела у Бодруму су евакисани и туристи из БиХ и Србије.

Министар пољопривреде и шумарства Турске Бекир Пакдемирли рекао је у суботу да је стављено под контролу 88 од 98 пожара.

Предсједник Реџеп Таип Ердоган обишао је данас угрожено подручје.

– Не можемо учинити ништа осим затражити милост Божју за животе које смо изгубили, али можемо замјенити све што је спаљено – рекао је Ердоган и истакао да је број авиона за гашење пожара повећан са шест на 13, укључујући авионе из Украјине, Русије, Азербејџана и Ирана.

 

Коментари 0
Најчитаније
  • ПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због основа сумње да је мучио и убио пса
    9h 5m
    6
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    10h 54m
    0
  • Погледајте како данас изгледа Црква Христа Спаситеља у Истанбулу која је претворена у џамију (ФОТО/ВИДЕО)
    5h 23m
    13
  • Фоча: Возило слетјело у корито Дрине, возач тешко повријеђен
    5h 10m
    0
  • Паљани прваци Балкана у џију-џицуу
    21h 57m
    0