У току Светa литургијa и освештањe спомен-цркве на Вељинама

08.11.2023. 10:35
0
ИЗВОР: katera.news

У Источној Илиџи је завршен чин освештања спомен-цркве Светог великомученика Димитрија на Вељинама, у којој су уписана имена 2.793 војника из Сарајевско-романијске регије погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Након чина освештања који је предводио Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, услиједила је литија и Света архијерејска литургија.

Освештању и Светој архијерејској литургији присуствује  великог броја вјерника.

Осим Митрополије дабробосанске и Српске православне парохије добрињске, организацију догађаја помогли су Борачка организација "Илиџански борац" и општина Источна Илиџа.

У спомен-цркву уписана су имена 2.793 борца који су дали животе за опстанак Срба на овим просторима и чија је жртва темељ Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО) Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    13h 22m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    12h 38m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    9h 54m
    4
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    8h 16m
    0
  • Данас Марковдан
    17h 4m
    0