У Требињу отворени 23. сусрети младих

27.08.2019. 19:21
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић отворила је у амфитеатру Херцеговачке Грачанице, на Црквини изнад Требиња, 23. -Сусрете младих Републике Српске-, гдје је приређен и пригодан културно-умјетнички програм.

У питању је, како је и сама Давидовићева истакла, највеће окупљање младих у Српској, у организацији Омладинског савјета РС и под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта и града Требиња, а ове је године окупило више од двије стотине учесника из свих крајева Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе, Словеније и Русије.

Сусрети ће трајати до 30. августа, а за тај периоду су, према ријечима Давидовићеве, за учеснике приређени различити едукативни и спортско-забавни садржаји, с циљем да подстакну младе из Српске и региона на умрежавање, креативан рад и дружење кроз забаву и интерактивно учење.

-Учесници сусрета ће имати прилику да током ових пет дана присуствују различитим едукативним садржајима, спортским такмичењима, излетима. Оно што сматрам можда и најбитнијим јесте да ћете имати прилику да се дружите, да боље упознате једни друге, да отклоните предрасуде једни о другима уколико их имате и да наравно из овог лијепог града понесете најљепше успомене-, истакла је отварајући сусрете министарка Давидовић.

Она је напоменула да из Републике Српске учествују млади из 43 локалне заједнице и изразила наду да ће, заједно с Требињцима, као и до сада, показати сву гостољубивост наших људи.

Учеснике сусрета поздравио је, у име домаћина, градоначелник Требиња Мирко Ћурић, истакавши да је град Требиње са задовољством прихватио позив организатора да подржи и суфинансира ову значајну омладинску манифестацију.

Градска управа, поручио је Ћурић, препознаје важност улоге младих људи у друштву и спремна је да подржи њихов стваралачки дух и енергију гђе год је то могуће.

-Млади су наша садашњост и будућност, ресурс иновација и покретачка снага развоја, па им је посебно важно пружити и могућност развоја вјештина, ставова и вриједности, који омогућавају промјене и преузимање контроле над властитим животом, јер управо спознаја о могућности промјене ђелује врло оснажујуће и охрабрујуће-, истакао је Ћурић.

Предсједник Омладинског савјета РС Никола Стјепановић истакао је да ће током -Сусрета младих- у требињском Градском парку посадити и 23 дрвета, што ће, у оквиру ове градске оазе, представљати Парк младих и остати као трајна успомена на ове сусрете.

Коментари 0
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    12h 8m
    0
  • Слани мафини
    21h 29m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    23h 24m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    21h 18m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    15h 47m
    3