У Трнову и на Палама неисправна вода за пиће, у квару водовод у Кијеву

25.11.2021. 15:19
2
ИЗВОР: СРНА

Директор Регионалног завода за заштиту здравља Источно Сарајево Даворка Благојевић рекла је Срни да је након недавних поплава, водоводни систем у Кијеву и даље у квару, док је посљедња анализа показала да је вода у Трнову неисправна због повећане мутноће.
Она је навела да је због повећане мутноће још увијек хигијенско-хемијски неисправна и вода на Палама.

-Ако је вода микробиолошки неисправна препоручује се њено прокувавање, а уколико је видљиво мутна треба пити флаширану воду или тражити нека друга алтернативна рјешења - препоручила је Благојевићева.

Према њеним ријечима, посљедње анализе показале су да је вода на подручју Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе, у физичко-хемијском и микробиолошком погледу, исправна.

Благојевићева је свим лицима која имају стомачне проблеме или сумњају у било какву заразну болест поручила да Регионалном заводу за заштиту здравља Источно Сарајево или Институту за јавно здравство пошаљу пријаву о сумњи на заразу, што је по закону и обавезно, гдје ће бити испитано о чему је ријеч.

Он аје објаснила да сирова вода на изворишту може да буде микробиолошки неисправна и мутна, али да се она филтрира, прерађује и дезинфикује, тако да је у дистрибутивном систему исправна.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Blago nama 26.11.2021. 23:01
    Ma neka ima Jahorina da puni jezero gore, da se mogu skijati Banjalučani, Beograđani, Novosađani, federalci, Hrvati i ostali posjetioci Jahorine, koji mogu priuštiti skijanje i odmaranje na planini. Ovo važi i za sve ove Paljane i ostale koji su se namlatili para u posljednjih 15 godina, što "ove", što "one" vlasti (svi ste vi u istom košu kad treba ojaditi narod), pa sad imaju trošiti, ionako se sezonske karte džaba dijele odbornicima, a ne moraju ni "vozariti" do Pala sa Jahorine, mogu spavati u svojim vikendicama...Lagano samo, a običnom narodu naplatite 15 KM parking, 65 KM kartu za skijanje, oderite ga dobro i kupite ih iduće godine za 50 KM. Eto, ukratko odron društva.
  • Generic placeholder image
    Koran 25.11.2021. 20:36
    U Palama velike padavine su bile do 08.11.Vi sad objavljuje te da je voda neispravna,svašta,svašta.
Повезане вијести
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Крађа у Палама Крађа у Палама
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    22h 9m
    0
  • Крађа у Палама
    20h 27m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    16h 54m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    19h 42m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    13h 3m
    0