U Trnovu i na Palama neispravna voda za piće, u kvaru vodovod u Kijevu

25.11.2021. 15:19
2
IZVOR: SRNA

Direktor Regionalnog zavoda za zaštitu zdravlja Istočno Sarajevo Davorka Blagojević rekla je Srni da je nakon nedavnih poplava, vodovodni sistem u Kijevu i dalje u kvaru, dok je posljednja analiza pokazala da je voda u Trnovu neispravna zbog povećane mutnoće.
Ona je navela da je zbog povećane mutnoće još uvijek higijensko-hemijski neispravna i voda na Palama.

-Ako je voda mikrobiološki neispravna preporučuje se njeno prokuvavanje, a ukoliko je vidljivo mutna treba piti flaširanu vodu ili tražiti neka druga alternativna rješenja - preporučila je Blagojevićeva.

Prema njenim riječima, posljednje analize pokazale su da je voda na području Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, u fizičko-hemijskom i mikrobiološkom pogledu, ispravna.

Blagojevićeva je svim licima koja imaju stomačne probleme ili sumnjaju u bilo kakvu zaraznu bolest poručila da Regionalnom zavodu za zaštitu zdravlja Istočno Sarajevo ili Institutu za javno zdravstvo pošalju prijavu o sumnji na zarazu, što je po zakonu i obavezno, gdje će biti ispitano o čemu je riječ.

On aje objasnila da sirova voda na izvorištu može da bude mikrobiološki neispravna i mutna, ali da se ona filtrira, prerađuje i dezinfikuje, tako da je u distributivnom sistemu ispravna.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Blago nama 26.11.2021. 23:01
    Ma neka ima Jahorina da puni jezero gore, da se mogu skijati Banjalučani, Beograđani, Novosađani, federalci, Hrvati i ostali posjetioci Jahorine, koji mogu priuštiti skijanje i odmaranje na planini. Ovo važi i za sve ove Paljane i ostale koji su se namlatili para u posljednjih 15 godina, što "ove", što "one" vlasti (svi ste vi u istom košu kad treba ojaditi narod), pa sad imaju trošiti, ionako se sezonske karte džaba dijele odbornicima, a ne moraju ni "vozariti" do Pala sa Jahorine, mogu spavati u svojim vikendicama...Lagano samo, a običnom narodu naplatite 15 KM parking, 65 KM kartu za skijanje, oderite ga dobro i kupite ih iduće godine za 50 KM. Eto, ukratko odron društva.
  • Generic placeholder image
    Koran 25.11.2021. 20:36
    U Palama velike padavine su bile do 08.11.Vi sad objavljuje te da je voda neispravna,svašta,svašta.
Povezane vijesti
Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
Produžena sezona grijanja u Palama Produžena sezona grijanja u Palama
PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja
Najčitanije
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    23h 37m
    1
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    9h 30m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    12h 54m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    8h 23m
    0
  • Maturanti Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ posjetili Prebilovce (FOTO)
    11h 15m
    0