У Власеници прикупљено 30 доза крви

29.10.2022. 10:03
0
ИЗВОР: katera.news
Грађани Власенице су још једном показали своју хуманост. Ову традиционалну јесењу акцију добровољног даривања крви организује Општинска организација Црвеног крста Власеница, те је тим поводом прикупљено 30 доза најдрагоцјеније течности.
 
- Иако се пријавило 60 давалаца, највише ученика нашег средњошколског центра, њих 30 је  даровало крв. Свака кап много значи, то најбоље знају они који су некада били у прилици да примају крв, тако да сам захвална свима који су спремни да на овај начин помогну и редовно учествују у нашим акцијама - рекла је Милена Неђић, секретар Општинске организације Црвеног крста Власеница.
 
Слика

 

Фото: Уступљена фотографија
 
Шеф Завода за трансфузију крви у зворничкој Болници др Владимир Дражић истиче да је акција у Власеници, као и увијек, била успјешна.

- Полако се враћамо у нормалу, након короне, када смо имали мање акција. У Власеници је увијек добар одзив и има велико број сталних давалаца. Као и све друге, и ова акција ће нам помоћи да допунимо резерве и зимски период дочекамо са солидним залихама - закључио је др Дражић.

Друга овогодишња акција даровања крви организована је у сарадњи са Средњошколским центром "Милорад Влачић", Домом здравља Власеница и зворничким Заводом за трансфузију крви.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Акција добровољног даривања крви сутра у Палама Акција добровољног даривања крви сутра у Палама
Црвени крст обезбиједио 310 пакета помоћи у Источном Новом Сарајеву Црвени крст обезбиједио 310 пакета помоћи у Источном Новом Сарајеву
Штићеницима Црвеног крста Пале уручени поклони Штићеницима Црвеног крста Пале уручени поклони
Најчитаније
 • Лица затечена у конзумирању опојне дроге у стану у Источној Илиџи
  14h 23m
  2
 • Бањалучани и Сокочанин возили дрогирани по Бањалуци
  12h 52m
  2
 • Лица ухапшена у Источној Илиџи, пронађено преко два килограма опојне дроге (ФОТО)
  11h 0m
  1
 • Сјећате ли се Сарајева 1984. године?
  16h 26m
  4
 • Ухапшени у акцији "Мет" предати тужиоцу Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево
  15h 2m
  0