У вртић „Патријарх Павле“ уписано 185 дјеце, попуњени капацитети

07.05.2023. 09:49
0
ИЗВОР: srna.rs

У вртићу Патријарх Павле у Источном Новом Сарајеву уписано је 185 малишана и попуњена су сва мјеста, а с обзиром да интересовање за упис сваке године расте потребно је повећати капацитете ове предшколске установе, изјавила је Срни вршилац дужности директора вртића Тамара Ракановић.

Ракановићева каже да у вртићу бораве дјеца узраста од једне до шест година која су распоређена у седам васпитно-образовних група.

Према њеним ријечима, евидентно је интересовање за упис свих узраста дјеце, које сваке године расте, због чега ће бити потребно повећати смејштајне капацитете.

- Из тог разлога је од изузетног значаја најављена изградња новог објекта вртића на територији општине Источно Ново Сарајево - додала је Ракановићева.

Она истиче да су посебну пажњу посветили безбједности објекта с циљем максималне заштите и сигурности дјеце чији су им интереси на првом мјесту.

- Редован боравак дјеце у вртићу одвија се искључиво унутар заштићеног круга објекта, без могућности непримјећеног изласка или недозвољеног приступа малишанима споља. Такође, објекат вртића покривен је савременим видео надзором - навела је Ракановићева.

Ракановићева, која је недавно преузела ову функцију, истиче да ће се у наредном периоду заједно са васпитачима и стручним сарадницима посветити анализи и евалуацији сопственог рада, те примјени нових метода и техника у раду, а посебну пажњу ће посветити сарадњи са родитељима дјеце.

- Подићи ћемо квалитет рада наше установе на виши ниво кроз активно укључивање родитеља у живот и рад вртића кроз различите активности, радионице и манифестације. Настављамо са реализовањем специјализованих програма како бисмо дјеци обезбиједили активно учествовање у развијању љубави према спорту, његовању традиције и обичаја нашег народа - додала је Ракановићева.

Она каже да је усклађен број запослених са бројем дјеце и васпитних група и да у овој предшколској установи тренутно ради 18 васпитача и стручних сарадника, међу којима је и педагог.

Ракановићева је додала да малишани заједно са васпитачима током године реализују низ занимљивих и креативних активности, међу којима су обиљежавање значајних датума и хуманитарне акције.

- Малишани су и ове године имали прилику да скијају на Јахорини, похађају секцију фолклора, уче енглески језик, а са доласком љета планирамо и организовање школе пливања. У плану су и многе друге активности које су значајне за васпитно-образовни рад са дјецом - додала је Ракановићева.

Према њеним ријечима, од оснивања ова предшколска установа има одличну сарадњу са запосленима у другим предшколским установама са територије општина Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа и Пале.

- Цијена цјелодневног боравка дјетета, која се примјењује од 1. фебруара, за јасличку групу износи 250 KМ, а за вртићку 230 KМ - рекла је Ракановићева и додала да не пружају услуге полудневног боравка.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде Сутра обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде
Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву
Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    4h 12m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    14h 30m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    14h 36m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    14h 34m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    13h 25m
    0