У здравственим установама Српске вакцинисана половина радника

23.03.2021. 17:07
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

До сада је вакцинисано више од 50 одсто запослених у свим здравственим установама Републике Српске, саопштено је из Института за јавно здравство РС.

Јела Аћимовић, епидемиолог у ИЈЗ РС, рекла је да су у овом институту задовољни интересовањем који грађани показују за вакцинацију.

– За пет дана за вакцинацију се пријавило се 22.000 људи старијих од 65 година. За сада је одзив за вакцинацију добар, а очекујемо наредне испоруке вакцина. Неке општине у Српској кренуле су у масовну вакцинацију, а у некима је у току припрема за то – нагласила је Аћимовићева.

Додала је да вакцинација у Институту иде својим током, те да су вакцинисани здравствени радници приватних здравствених установа, а да је у току је вакцинација стоматолога и фармацеута.

У ИЈЗ РС данас је настављена вакцинација родитеља дјеце са потешкоћама у развоју и хроничним обољењима.

– До данас је за ову вакцинацију пријављено око 120 породица, а очекујемо да ће око 200 људи бити вакцинисано у оквиру овог сегмента – рекла је Аћимовићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Позив родитељима да вакцинишу дјецу против морбила и великог кашља Позив родитељима да вакцинишу дјецу против морбила и великог кашља
Почела вакцинација против сезонског грипа у Хан Пијеску, Сокоцу и Рогатици Почела вакцинација против сезонског грипа у Хан Пијеску, Сокоцу и Рогатици
За седам дана утрошено 1.800 доза комерцијалних вакцина против грипа у Српској За седам дана утрошено 1.800 доза комерцијалних вакцина против грипа у Српској
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    19h 46m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    19h 53m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    16h 35m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    11h 13m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    11h 45m
    0