Ученици ОШ "Јован Дучић" реализовали низ акција с циљем подизања еколошке свијести (ФОТО)

17.03.2022. 20:15
0
ИЗВОР: Катера

Током школске године Основна школа "Јован Дучић" из Касиндола, у општини Источна Илиџа, организује низ активности с циљем подизања побољшања и унапређења здравља и животне средине.

Школарци и управа Школе у априлу 2021. године организовала су акцију садње биљака у школском дворишту, која је имала и едукативни карактер.

- Главни дио ове активности омогућио је ученицима да се практично брину о биљкама и да схвате њихов значај и самим тим развијају еколошку свијест. У септембру исте године обиљежен је Дан заштите озонског омотача израдом паноа и презентацијом - навели су из ове школе.

У октобру прошле године организована је акција чишћења школског дворишта и акција прикупљања старог папира, с циљем подизања еколошке свијести о правилном одлагању отпада.

Слика

Фото: ОШ "Јован Дучић" Касиндо

- Школа је, такође, у новембру прошле године обиљежила Дан болести зависности израдом паноа с циљем едукације ученика о суочавању, препознавању и реаговању, као и упознавању са социјалним аспектима болести кроз примјере из живота - наводи се на сајту ОШ "Јован Дучић".

У децембру 2021. године Школа је обиљежила Свјетски дан образовања о заштити животне средине израдом украса од рециклираног материјала уз паролу: "Ми не бацамо, ми рециклирамо".

Школарци су у јануару ове године писали реферате на тему "Подизање еколошке свијести о правилном одлагању отпада сагледавањем ситуације у нашем насељу - окружењу школе", односно против неправилног одлагања отпада.

У току фебруара и марта текуће године организоване су радионице израде домаћих сапуна прављених од рециклираних и нерециклираних уља.

Слика

Фото: ОШ "Јован Дучић"

- У априлу је поводом обиљежавања Дана планете планирана традиционална акција чишћења насеља Касиндо под називом "Спасимо планету за садашње и будуће генерације" - навели су из Школе.

Такође, ове године, у мјесецу мају, планиране су акције чишћења Јахорине као и предавање о промјени климатских фактора и распореду биљних врста на већим надморским висинама, кроз акцију под називом "За љепшу и чистију околину".

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
Прекид електричне енергије у Источној Илиџи Прекид електричне енергије у Источној Илиџи
Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    20h 42m
    0
  • Крађа у Палама
    19h 0m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    15h 27m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    18h 15m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    11h 36m
    0