Ученици ОШ "Јован Дучић" реализовали низ акција с циљем подизања еколошке свијести (ФОТО)

17.03.2022. 20:15
0
ИЗВОР: Катера

Током школске године Основна школа "Јован Дучић" из Касиндола, у општини Источна Илиџа, организује низ активности с циљем подизања побољшања и унапређења здравља и животне средине.

Школарци и управа Школе у априлу 2021. године организовала су акцију садње биљака у школском дворишту, која је имала и едукативни карактер.

- Главни дио ове активности омогућио је ученицима да се практично брину о биљкама и да схвате њихов значај и самим тим развијају еколошку свијест. У септембру исте године обиљежен је Дан заштите озонског омотача израдом паноа и презентацијом - навели су из ове школе.

У октобру прошле године организована је акција чишћења школског дворишта и акција прикупљања старог папира, с циљем подизања еколошке свијести о правилном одлагању отпада.

Слика

Фото: ОШ "Јован Дучић" Касиндо

- Школа је, такође, у новембру прошле године обиљежила Дан болести зависности израдом паноа с циљем едукације ученика о суочавању, препознавању и реаговању, као и упознавању са социјалним аспектима болести кроз примјере из живота - наводи се на сајту ОШ "Јован Дучић".

У децембру 2021. године Школа је обиљежила Свјетски дан образовања о заштити животне средине израдом украса од рециклираног материјала уз паролу: "Ми не бацамо, ми рециклирамо".

Школарци су у јануару ове године писали реферате на тему "Подизање еколошке свијести о правилном одлагању отпада сагледавањем ситуације у нашем насељу - окружењу школе", односно против неправилног одлагања отпада.

У току фебруара и марта текуће године организоване су радионице израде домаћих сапуна прављених од рециклираних и нерециклираних уља.

Слика

Фото: ОШ "Јован Дучић"

- У априлу је поводом обиљежавања Дана планете планирана традиционална акција чишћења насеља Касиндо под називом "Спасимо планету за садашње и будуће генерације" - навели су из Школе.

Такође, ове године, у мјесецу мају, планиране су акције чишћења Јахорине као и предавање о промјени климатских фактора и распореду биљних врста на већим надморским висинама, кроз акцију под називом "За љепшу и чистију околину".

Коментари 0
Повезане вијести
Јавни позив за пријаву вокалних солиста на Омладински музички фестивал „Источна Илиџа 2023.“ Јавни позив за пријаву вокалних солиста на Омладински музички фестивал „Источна Илиџа 2023.“
Програм манифестације "Дани Касиндолског батаљона" Програм манифестације "Дани Касиндолског батаљона"
Основци из Источне Илиџе успјешни на такмичењу у Београду (ФОТО) Основци из Источне Илиџе успјешни на такмичењу у Београду (ФОТО)
Најчитаније
 • Димљени козји деликатес сир Марка Николића из Сокоца (ФОТО)
  23h 40m
  0
 • У судару аутобуса и аутомобила повријеђено десеторо дјеце
  6h 30m
  1
 • Радници Српске због дугова остали без осигурања
  10h 35m
  0
 • Анђела Вуковић на папиру оживљава ликове из књижевних дјела (ФОТО)
  9h 36m
  0
 • Служен парастос за 24 свирепо убијена српска цивила
  7h 15m
  2