Učenici OŠ "Jovan Dučić" realizovali niz akcija s ciljem podizanja ekološke svijesti (FOTO)

17.03.2022. 20:15
0
IZVOR: Katera

Tokom školske godine Osnovna škola "Jovan Dučić" iz Kasindola, u opštini Istočna Ilidža, organizuje niz aktivnosti s ciljem podizanja poboljšanja i unapređenja zdravlja i životne sredine.

Školarci i uprava Škole u aprilu 2021. godine organizovala su akciju sadnje biljaka u školskom dvorištu, koja je imala i edukativni karakter.

- Glavni dio ove aktivnosti omogućio je učenicima da se praktično brinu o biljkama i da shvate njihov značaj i samim tim razvijaju ekološku svijest. U septembru iste godine obilježen je Dan zaštite ozonskog omotača izradom panoa i prezentacijom - naveli su iz ove škole.

U oktobru prošle godine organizovana je akcija čišćenja školskog dvorišta i akcija prikupljanja starog papira, s ciljem podizanja ekološke svijesti o pravilnom odlaganju otpada.

Slika

Foto: OŠ "Jovan Dučić" Kasindo

- Škola je, takođe, u novembru prošle godine obilježila Dan bolesti zavisnosti izradom panoa s ciljem edukacije učenika o suočavanju, prepoznavanju i reagovanju, kao i upoznavanju sa socijalnim aspektima bolesti kroz primjere iz života - navodi se na sajtu OŠ "Jovan Dučić".

U decembru 2021. godine Škola je obilježila Svjetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine izradom ukrasa od recikliranog materijala uz parolu: "Mi ne bacamo, mi recikliramo".

Školarci su u januaru ove godine pisali referate na temu "Podizanje ekološke svijesti o pravilnom odlaganju otpada sagledavanjem situacije u našem naselju - okruženju škole", odnosno protiv nepravilnog odlaganja otpada.

U toku februara i marta tekuće godine organizovane su radionice izrade domaćih sapuna pravljenih od recikliranih i nerecikliranih ulja.

Slika

Foto: OŠ "Jovan Dučić"

- U aprilu je povodom obilježavanja Dana planete planirana tradicionalna akcija čišćenja naselja Kasindo pod nazivom "Spasimo planetu za sadašnje i buduće generacije" - naveli su iz Škole.

Takođe, ove godine, u mjesecu maju, planirane su akcije čišćenja Jahorine kao i predavanje o promjeni klimatskih faktora i rasporedu biljnih vrsta na većim nadmorskim visinama, kroz akciju pod nazivom "Za ljepšu i čistiju okolinu".

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje: Šest godina bez Milana Mikana Kneževića Sjećanje: Šest godina bez Milana Mikana Kneževića
Infrastrukturni projekti prioritet opštine Istočna Ilidža Infrastrukturni projekti prioritet opštine Istočna Ilidža
Prekid električne energije u Istočnoj Ilidži i Sokocu Prekid električne energije u Istočnoj Ilidži i Sokocu
Najčitanije
 • Ujedinjena Srpska će imati svog kandidata za načelnika opštine Istočna Ilidža
  14h 24m
  0
 • Preminuo Nikola, otac heroj
  16h 42m
  0
 • Jak zemljotres pogodio BiH
  9h 5m
  0
 • Završen program cjeloživotnog učenja na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu (FOTO)
  16h 53m
  0
 • „Dani tikve“ sljedeći vikend u Istočnom Sarajevu
  15h 9m
  1