Učenici OŠ "Jovan Dučić" realizovali niz akcija s ciljem podizanja ekološke svijesti (FOTO)

17.03.2022. 20:15
0
IZVOR: Katera

Tokom školske godine Osnovna škola "Jovan Dučić" iz Kasindola, u opštini Istočna Ilidža, organizuje niz aktivnosti s ciljem podizanja poboljšanja i unapređenja zdravlja i životne sredine.

Školarci i uprava Škole u aprilu 2021. godine organizovala su akciju sadnje biljaka u školskom dvorištu, koja je imala i edukativni karakter.

- Glavni dio ove aktivnosti omogućio je učenicima da se praktično brinu o biljkama i da shvate njihov značaj i samim tim razvijaju ekološku svijest. U septembru iste godine obilježen je Dan zaštite ozonskog omotača izradom panoa i prezentacijom - naveli su iz ove škole.

U oktobru prošle godine organizovana je akcija čišćenja školskog dvorišta i akcija prikupljanja starog papira, s ciljem podizanja ekološke svijesti o pravilnom odlaganju otpada.

Slika

Foto: OŠ "Jovan Dučić" Kasindo

- Škola je, takođe, u novembru prošle godine obilježila Dan bolesti zavisnosti izradom panoa s ciljem edukacije učenika o suočavanju, prepoznavanju i reagovanju, kao i upoznavanju sa socijalnim aspektima bolesti kroz primjere iz života - navodi se na sajtu OŠ "Jovan Dučić".

U decembru 2021. godine Škola je obilježila Svjetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine izradom ukrasa od recikliranog materijala uz parolu: "Mi ne bacamo, mi recikliramo".

Školarci su u januaru ove godine pisali referate na temu "Podizanje ekološke svijesti o pravilnom odlaganju otpada sagledavanjem situacije u našem naselju - okruženju škole", odnosno protiv nepravilnog odlaganja otpada.

U toku februara i marta tekuće godine organizovane su radionice izrade domaćih sapuna pravljenih od recikliranih i nerecikliranih ulja.

Slika

Foto: OŠ "Jovan Dučić"

- U aprilu je povodom obilježavanja Dana planete planirana tradicionalna akcija čišćenja naselja Kasindo pod nazivom "Spasimo planetu za sadašnje i buduće generacije" - naveli su iz Škole.

Takođe, ove godine, u mjesecu maju, planirane su akcije čišćenja Jahorine kao i predavanje o promjeni klimatskih faktora i rasporedu biljnih vrsta na većim nadmorskim visinama, kroz akciju pod nazivom "Za ljepšu i čistiju okolinu".

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva
Prekid električne energije u Istočnoj Ilidži Prekid električne energije u Istočnoj Ilidži
Omladinska banka Istočna Ilidža – drugi poziv za mlade u 2024. godini Omladinska banka Istočna Ilidža – drugi poziv za mlade u 2024. godini
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    23h 40m
    0
  • Krađa u Palama
    21h 58m
    0
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    20m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    18h 25m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    21h 13m
    0