Ученици ОШ "Петар Петровић Његош" побједници такмичења "Мисли мине" Сарајевско-романијске регије

23.11.2021. 16:47
0
ИЗВОР: Катера

Регионално такмичење из Програма познавања на опасности од мина под називом '' МИСЛИ МИНЕ'' Сарајевско-романијске регије одржано је дана 23. новембра 2021. године у Источној Илиџи.

Домаћин Регионалног такмичења била је ЈУ ОШ ''Петар Петровић Његош'' Источна Илиџа.

На такмичењу је учествовало шест екипа основних школа Сарајевско-романијске регије, двије школе су из оравданих разлога одустале од такмичења, кажу организатори.

На такмичењу су учествовале основне школе "Соколац" из Сокоца, "Свети Сава" из Трнова, "Свети Сава" из Рогатице, "Мокро" из Мокрог, општина Пале, "Милан Илић Чича Шумадијски" из Хан Пијеска и домаћин такмичења школа "Петар Петровић Његош" из Источне Илиџе.

Регионално такмичење обухватало је пет задатака, а то су усмени одговори, слагалица, пантомима, анаграм и исправљање нетачних реченица.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Екипа ЈУ ОШ ''Петар Петровић Његош'' Источна Илиџа коју су чинили, Марко Мичић, Јана Сладоје и Хелена Вукосављевић понијела је титулу регионалног првака такмичења ''МИСЛИ МИНЕ'' 2021. године са 29 бодова и тиме стекла право учешћа на Републичком такмичењу.

Другопласирани су били ученици ОШ "Свети Сава" из Рогатице са 27 бодова, а трећепласирани ученици ОШ "Мокро" са 23 бода.

Четврто мјесто освојили су ученици ОШ "Свети Сава" из Трнова са 22 бода, пето ученици ОШ "Соколац" из Сокоца са 21. бодом, а шесто мјесто припало је ученицима ОШ "Милан Илић Чича Шумадијски" са Хан Пијеска, који су освојили такође 21 бод.

 

Свим учесницима уручена су признања, дипломе, пехари и захвалнице према пласману на такмичењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Основна школа "Петар Петровић Његош" побједник републичког такмичења "Мисли мине" Основна школа "Петар Петровић Његош" побједник републичког такмичења "Мисли мине"
Републичко такмичење о минама у понедјељак у Палама Републичко такмичење о минама у понедјељак у Палама
Ученици ОШ "Петар Петровић Његош" побједници такмичења "Мисли мине" Сарајевско-романијске регије Ученици ОШ "Петар Петровић Његош" побједници такмичења "Мисли мине" Сарајевско-романијске ...
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    20h 43m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    18h 45m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    17h 38m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    17h 43m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    16h 46m
    1