Učenici OŠ "Petar Petrović Njegoš" pobjednici takmičenja "Misli mine" Sarajevsko-romanijske regije

23.11.2021. 16:47
0
IZVOR: Katera

Regionalno takmičenje iz Programa poznavanja na opasnosti od mina pod nazivom '' MISLI MINE'' Sarajevsko-romanijske regije održano je dana 23. novembra 2021. godine u Istočnoj Ilidži.

Domaćin Regionalnog takmičenja bila je JU OŠ ''Petar Petrović Njegoš'' Istočna Ilidža.

Na takmičenju je učestvovalo šest ekipa osnovnih škola Sarajevsko-romanijske regije, dvije škole su iz oravdanih razloga odustale od takmičenja, kažu organizatori.

Na takmičenju su učestvovale osnovne škole "Sokolac" iz Sokoca, "Sveti Sava" iz Trnova, "Sveti Sava" iz Rogatice, "Mokro" iz Mokrog, opština Pale, "Milan Ilić Čiča Šumadijski" iz Han Pijeska i domaćin takmičenja škola "Petar Petrović Njegoš" iz Istočne Ilidže.

Regionalno takmičenje obuhvatalo je pet zadataka, a to su usmeni odgovori, slagalica, pantomima, anagram i ispravljanje netačnih rečenica.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Ekipa JU OŠ ''Petar Petrović Njegoš'' Istočna Ilidža koju su činili, Marko Mičić, Jana Sladoje i Helena Vukosavljević ponijela je titulu regionalnog prvaka takmičenja ''MISLI MINE'' 2021. godine sa 29 bodova i time stekla pravo učešća na Republičkom takmičenju.

Drugoplasirani su bili učenici OŠ "Sveti Sava" iz Rogatice sa 27 bodova, a trećeplasirani učenici OŠ "Mokro" sa 23 boda.

Četvrto mjesto osvojili su učenici OŠ "Sveti Sava" iz Trnova sa 22 boda, peto učenici OŠ "Sokolac" iz Sokoca sa 21. bodom, a šesto mjesto pripalo je učenicima OŠ "Milan Ilić Čiča Šumadijski" sa Han Pijeska, koji su osvojili takođe 21 bod.

 

Svim učesnicima uručena su priznanja, diplome, pehari i zahvalnice prema plasmanu na takmičenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Osnovna škola "Petar Petrović Njegoš" pobjednik republičkog takmičenja "Misli mine" Osnovna škola "Petar Petrović Njegoš" pobjednik republičkog takmičenja "Misli mine"
Republičko takmičenje o minama u ponedjeljak u Palama Republičko takmičenje o minama u ponedjeljak u Palama
Učenici OŠ "Petar Petrović Njegoš" pobjednici takmičenja "Misli mine" Sarajevsko-romanijske regije Učenici OŠ "Petar Petrović Njegoš" pobjednici takmičenja "Misli mine" Sarajevsko-romanijske ...
Najčitanije
  • Urednica "Spin.info" saslušana u policijskoj stanici zbog krivične prijave za klevetu
    16h 3m
    5
  • Dijete palo sa četvrtog sprata zgrade
    8h 46m
    0
  • Dvije djevojčice se otrovale alkoholom, pronašla ih majka
    16h 21m
    0
  • U utorak sahrana svih žrtava katastrofalnih poplava u Donjoj Jablanici i selu Zlate
    7h 34m
    0
  • Besplatnom mamografskom pregledu odazvalo se pedesetak žena
    13h 39m
    0