Ученици Основне школе „Пале“ побједници конкурса „Медијска писменост“

07.04.2021. 11:17
0
ИЗВОР: Катера

Ученици деветог два разреда Основне школе "Пале" са Пала освојили су прво мјесто на конкурсу "Медијска писменост" који је реализован у оквиру кампање "Јачање медијске писменосту код дјеце у Републици Српској".

Ову кампању спроводе Министарство саобраћаја и веза, Министарство просвјете и културе, Републички педагошки завод и Радио-телевизија Републике Српске, саопштено је ове школе.

Заједно са наставницом српског језика Тијаном Антонић, ученици Основне школе "Пале" су урадили представу "Друштво са друге стране екрана", којом су жељели указати на негативне стране медијских садржаја који су свакодневно доступни дјеци, али и истаћи праве друштвене вриједности међу својим вршњацима.

Представа "Друштво са друге стране екрана", која је ауторски пројекат Антонићеве и њених ученика, у конкуренцији од 18 пријављених пројеката освојила је највише бодова и оцијењена као најбољи пројекат кампање.

На сајту Основне школе "Пале" биће доступна представа, навели су из ове школе. 

Коментари 0
Повезане вијести
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Милићки средњошколци побједници Међународне изложбе идеја и иновација Милићки средњошколци побједници Међународне изложбе идеја и иновација
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    3h 17m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    23h 26m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 1m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    18h 14m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    14h 28m
    0