Ученици СШЦ "Пале" и наставници у шетњи поводом Дана српског јединства (ФОТО)

15.09.2022. 20:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Ученици Средњошколског центра "Пале" заједно са наставницима данас су у шетњи, коју су назвали "Домовина се брани књигом и песмом о небу", обиљежили Дан српског јединства, слободе и националне заставе, које су се и завијориле у међу омладином.

Ученица четвртог разреда Гимназије Анђела Вуковић истакла да је заједно са другарицама носила платно које има своје значење, а да су ту и три дјевојке обучене у различите боје.

- Обучена у црно представља страдање и бол сваке српске жене, дјевојка у бијелом представља чедност и невиност сваке жене и црвена девојку представља ватру у генима сваке Српкиње која ће увијек наћи последњи атом снаге да се избори за оно до чега јој је истински стало у животу - рекла је Вуковићева.

Вуковићева каже да она представља Косовку девојку од које је, како сматра, потекла свака Српкиња.

Шетња је организована од Средоњшколског центра према Филозофском факултету, па ка Храму Светог архангела Гаврила на Палама и до градског трга.

Ученик четвртог разреда Средњошколског центра Катарина Мандић рекла је новинарима да носе поруку да је јако важно очувати српску заставу, њене боје и да се сваки дан треба борити за јединство.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да Дан српског јединства, слободе и националне заставе заједнички празнују 15. септембра. На овај дан је 1918. године почео пробој Солунског фронта.

 • Слика
 • Слика
 • Слика

Фото: srna.rs

Коментари 0
Повезане вијести
За здрав живот, ипак, довољно и 4.000 корака За здрав живот, ипак, довољно и 4.000 корака
Средњошколци у Палама прославили Дан српског јединства, слободе и националне заставе (ФОТО) Средњошколци у Палама прославили Дан српског јединства, слободе и националне заставе (ФОТО)
Српска застава спојила Скелане са Бајином Баштом Српска застава спојила Скелане са Бајином Баштом
Најчитаније
 • Имам позива да се од ловачких секција праве војне формације
  17h 40m
  6
 • Пожар на објекту бившег хотела Кристал
  16h 52m
  0
 • „Раде, сине, немој мајке заборавит...'“
  21h 34m
  1
 • Црква Светог Николе: Уз обнову светиње освјежен богослужбени живот
  23h 46m
  0
 • Вук Мичић непоражен у професионалном мечу
  21h 56m
  0