Ученици СШЦ "Пале" и наставници у шетњи поводом Дана српског јединства (ФОТО)

15.09.2022. 20:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Ученици Средњошколског центра "Пале" заједно са наставницима данас су у шетњи, коју су назвали "Домовина се брани књигом и песмом о небу", обиљежили Дан српског јединства, слободе и националне заставе, које су се и завијориле у међу омладином.

Ученица четвртог разреда Гимназије Анђела Вуковић истакла да је заједно са другарицама носила платно које има своје значење, а да су ту и три дјевојке обучене у различите боје.

- Обучена у црно представља страдање и бол сваке српске жене, дјевојка у бијелом представља чедност и невиност сваке жене и црвена девојку представља ватру у генима сваке Српкиње која ће увијек наћи последњи атом снаге да се избори за оно до чега јој је истински стало у животу - рекла је Вуковићева.

Вуковићева каже да она представља Косовку девојку од које је, како сматра, потекла свака Српкиња.

Шетња је организована од Средоњшколског центра према Филозофском факултету, па ка Храму Светог архангела Гаврила на Палама и до градског трга.

Ученик четвртог разреда Средњошколског центра Катарина Мандић рекла је новинарима да носе поруку да је јако важно очувати српску заставу, њене боје и да се сваки дан треба борити за јединство.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да Дан српског јединства, слободе и националне заставе заједнички празнују 15. септембра. На овај дан је 1918. године почео пробој Солунског фронта.

 • Слика
 • Слика
 • Слика

Фото: srna.rs

Коментари 0
Повезане вијести
Наставници Универзитета у Источном Сарајеву поново у врху свјетске науке Наставници Универзитета у Источном Сарајеву поново у врху свјетске науке
ЈУ Средњошколски центар "Источна Илиџа" о Дану српског јединства, слободе и националне заставе (ФОТО) ЈУ Средњошколски центар "Источна Илиџа" о Дану српског јединства, слободе и националне зас...
Пале: Основци обиљежили Дан српског јединства, слободе и националне заставе Пале: Основци обиљежили Дан српског јединства, слободе и националне заставе
Најчитаније
 • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
  12h 3m
  0
 • Тешка несрећа у Сарајеву: Једна дјевојка погинула, двије тешко повријеђене
  20h 38m
  0
 • Сутра мирни скуп на мјесту гдје је страдала Азра Спахић (ФОТО)
  11h 31m
  0
 • Годишњица рођења српског пјесника Алексе Шантића
  12h 33m
  0
 • Вучевић нови предсjедник СНС-a
  16h 38m
  0