Ученици СШЦ "Пале" и наставници у шетњи поводом Дана српског јединства (ФОТО)

15.09.2022. 20:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Ученици Средњошколског центра "Пале" заједно са наставницима данас су у шетњи, коју су назвали "Домовина се брани књигом и песмом о небу", обиљежили Дан српског јединства, слободе и националне заставе, које су се и завијориле у међу омладином.

Ученица четвртог разреда Гимназије Анђела Вуковић истакла да је заједно са другарицама носила платно које има своје значење, а да су ту и три дјевојке обучене у различите боје.

- Обучена у црно представља страдање и бол сваке српске жене, дјевојка у бијелом представља чедност и невиност сваке жене и црвена девојку представља ватру у генима сваке Српкиње која ће увијек наћи последњи атом снаге да се избори за оно до чега јој је истински стало у животу - рекла је Вуковићева.

Вуковићева каже да она представља Косовку девојку од које је, како сматра, потекла свака Српкиња.

Шетња је организована од Средоњшколског центра према Филозофском факултету, па ка Храму Светог архангела Гаврила на Палама и до градског трга.

Ученик четвртог разреда Средњошколског центра Катарина Мандић рекла је новинарима да носе поруку да је јако важно очувати српску заставу, њене боје и да се сваки дан треба борити за јединство.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да Дан српског јединства, слободе и националне заставе заједнички празнују 15. септембра. На овај дан је 1918. године почео пробој Солунског фронта.

  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: srna.rs

Коментари 0
Повезане вијести
Смањен кадар у средњим школама у Српској Смањен кадар у средњим школама у Српској
За здрав живот, ипак, довољно и 4.000 корака За здрав живот, ипак, довољно и 4.000 корака
Средњошколци у Палама прославили Дан српског јединства, слободе и националне заставе (ФОТО) Средњошколци у Палама прославили Дан српског јединства, слободе и националне заставе (ФОТО)
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    19h 24m
    1
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    23h 12m
    5
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 17m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    8h 41m
    0
  • НБА играчу доживотна суспензија
    21h 34m
    0