Ученик, који је измакао столицу професорици, покушао да се убије

04.12.2022. 11:36
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Отац ученика Н. Ж. (17), који је измакао столицу професорици 9. новембра у Техничкој школи у Трстенику, пријавио је да је ноћас његов син покушао починити самоубиство.

Како је пријављено, ђак, кога процесуира Више јавно тужилаштво у Крушевцу због тешког инцидента и за кога је директор раније донио приједлог о искључењу из школе, покушао је да се објеси.

Санитет Хитне помоћи из Трстеника, брзо је стигао на лице мјеста у село одакле је ученик и он је транспортован до крушевачке болнице у свјесном стању. Око 1.00 сат, примљен је у шок собу Одјељења за интензивну његу крушевачке Опште болнице и његово стање је стабилно.

Више јавно тужилаштво у Крушевцу поднијело је прошле недјеље захтјев за покретање припремног поступка против Н.Ж и ученика И.К. (17), а захтјев за поступак како је прецизирано у тужилаштву, “иде у правцу кривичног дјела злостављање и мучење, почињеног у саизвршилаштву”.

Против трећег учесника догађаја М.М. (18), који је као и И.К, цијели инцидент у учионици снимао, поступак се покреће пред Основним јавним тужилаштвом у Трстенику.

Директор Техничке школе у Трстенику Милан Глиџић раније је донио одлуку о искључењу двојице ђака Н.Ж. и М.М, чиме је усвојен приједлог Наставничког вијећа који је једногласно донијет на сједници 23. новембра. И.К, се подсјетимо, исписао дан прије засједања вијећа, пишу Новости.

 

Професорица Марија Стевановић била је жртва насиља у учионици, када јој је прво Н.Ж. измакао столицу, док су М.М. и И.К. мобилним телефонима снимали, а потом и дистрибуирали тај снимак на друштвеним мрежама.

Коментари 0
Повезане вијести
Ученици који су малтретирали професорицу избачени из школе Ученици који су малтретирали професорицу избачени из школе
Бивши фудбалер "Славије" покушао самоубиство Бивши фудбалер "Славије" покушао самоубиство
Полиција спријечила покушај самоубиства Полиција спријечила покушај самоубиства
Најчитаније
 • На данашњи дан преминула Слађана Кобас - тринаеста звјездица
  4h 53m
  1
 • Лица ухапшена у Источној Илиџи, пронађено преко два килограма опојне дроге (ФОТО)
  23h 26m
  1
 • Да ли је држава заборавила Перу и Дубравку Крстовић?
  19h 26m
  6
 • Бесплатни систематски прегледи у Болници „Србија“ за борачку популацију из Источног Новог Сарајева
  20h 29m
  0
 • Народна скупштина Републике Српске усвојила Породични закон
  16h 14m
  0