Učenik, koji je izmakao stolicu profesorici, pokušao da se ubije

04.12.2022. 11:36
0
IZVOR: srpskainfo.com

Otac učenika N. Ž. (17), koji je izmakao stolicu profesorici 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku, prijavio je da je noćas njegov sin pokušao počiniti samoubistvo.

Kako je prijavljeno, đak, koga procesuira Više javno tužilaštvo u Kruševcu zbog teškog incidenta i za koga je direktor ranije donio prijedlog o isključenju iz škole, pokušao je da se objesi.

Sanitet Hitne pomoći iz Trstenika, brzo je stigao na lice mjesta u selo odakle je učenik i on je transportovan do kruševačke bolnice u svjesnom stanju. Oko 1.00 sat, primljen je u šok sobu Odjeljenja za intenzivnu njegu kruševačke Opšte bolnice i njegovo stanje je stabilno.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnijelo je prošle nedjelje zahtjev za pokretanje pripremnog postupka protiv N.Ž i učenika I.K. (17), a zahtjev za postupak kako je precizirano u tužilaštvu, “ide u pravcu krivičnog djela zlostavljanje i mučenje, počinjenog u saizvršilaštvu”.

Protiv trećeg učesnika događaja M.M. (18), koji je kao i I.K, cijeli incident u učionici snimao, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić ranije je donio odluku o isključenju dvojice đaka N.Ž. i M.M, čime je usvojen prijedlog Nastavničkog vijeća koji je jednoglasno donijet na sjednici 23. novembra. I.K, se podsjetimo, ispisao dan prije zasjedanja vijeća, pišu Novosti.

 

Profesorica Marija Stevanović bila je žrtva nasilja u učionici, kada joj je prvo N.Ž. izmakao stolicu, dok su M.M. i I.K. mobilnim telefonima snimali, a potom i distribuirali taj snimak na društvenim mrežama.

Komentari 0
Povezane vijesti
Učenici koji su izmakli profesorki stolicu kažnjeni jedinicom iz vladanja i ukorom Učenici koji su izmakli profesorki stolicu kažnjeni jedinicom iz vladanja i ukorom
Učenici koji su maltretirali profesoricu izbačeni iz škole Učenici koji su maltretirali profesoricu izbačeni iz škole
Bivši fudbaler "Slavije" pokušao samoubistvo Bivši fudbaler "Slavije" pokušao samoubistvo
Najčitanije
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    14h 24m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    21h 59m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    12h 46m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    15h 0m
    2
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    19h 57m
    0