Учешће у пројекту „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ потврдило 12 локалних заједница

30.01.2020. 09:59
0
ИЗВОР: Srna

Учешће у пројекту „Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске“, до сада је потврдило 12 локалних заједница у Републици Српској, а пријаве трају до краја седмице, казао је за агенцију Срна Милорад Арлов, председник Одбора за помоћ Србима на КиМ.

Арлов је прецизирао да је ријеч о локалним заједницама Хан Пијесак, Приједор, Требиње, Градишка, Источно Ново Сарајево, Соколац, Прњавор, Вишеград, Дервента, Шамац,  Брчко и Пале.

Он очекује да ће у наредних неколико дана још неколико градова и општина Републике Српске узети учешће у овом великом хуманитарном пројекту.

-Драго нам је што први пут учествује општина Соколац, а контактирале су нас и Бањалука, Брод, Модрича, Бијељина, Добој, Челинац, Језеро да ће узети учешће- рекао је Арлов.

Арлов је навео да ће овогодишњим, деветим пројектом, бити обухваћена дјеца са читавог Косова и Метохије из социјално угрожених породица, са којима ће бити састанак бити одржан током фебруара и тада ће бити прецизирани детаљи о броју дјеце и наставника који долазе у Републику Српску.

-Реализација је планирана од 13. до 21. јуна. Пројектом су обухваћени и дјеца и млади са потешкоћама у развоју из Удружења `Подржи ме` из Косовске Митровице, који ће са својим родитељима бити гости ЈУ `Сунце` из Приједора- најавио је Арлов.

Он је истакао да прва група долази 13. јуна и централни дочек биће у Брчком, док друга група гостију са КиМ долази 14. јуна и централни дочек биће уприличен у Андрићграду.

Арлов је нагласио да и ове године очекују подршку кабинета председника Републике Српске, Министраства просвете и културе Републике Српске, Канцеларије за Косово и Метохију и Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Владе Србије.

-Наш Одбор реализује и велики пројекат изградње Дневног центра `Подржи ме – 9. јануар“ у Косовској Митровици за 144 дјеце и младих са потешкоћама у развоју, за који траје хуманитарна акција `Хуманост је племенита врлина`- навео је Арлов.

Он је рекао да помоћ за изградњу овог центра може бити уплаћена на жиро рачуне 55510000341964-45 и 555100000467404-85.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    21h 50m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    7h 49m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    6h 16m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    8h 8m
    0
  • "Кад ти живот створи хиљаду разлога за плакање, ти му покажи хиљаду разлога за осмијех!"
    9h 6m
    1