Учитељица из Фоче помјера границе традиционалног учења (ВИДЕО)

16.02.2023. 21:17
3
ИЗВОР: rtrs.tv

“Да учење не буде мучење” , учитељски је концепт Катарине Вучен из Фоче, због којег је њен рад крунисан титулом – најиновативнији учитељ у БиХ, а коју додијељује Центар за образовне иницијативе Степ бај степ.

Обострана љубав и разумијевање с ђацима, даје добре резултате.

Поносна је и што је посвећена мајка и супруга једног од најпознатијих спасилаца у региону Ненада Иконића, који је ових дана у мисији у Турској.

За шеснаест години рада, учитељица Основне школе “Веселин Маслеша” у Фочи, Катарина Вучен успјела је много. Помјерила је границе и традиционално учење, послала на “заслужен одмор”. Умјесто сувопарног учења лекција, примјеном “Да учење не буде мучење” – од наставе у природи, припреме џемова до коришћења рачунара и интернета, сваком ђаку омогућила је да лакше стекну потребно знање.

– Активно учење је нешто друго они су истраживачи сами долазе до тога и вјерујте то је нека припрема за функционално учење да користи сврси – каже ова наставница.

Најиновативнију учитељица у БиХ, другу годину за редом Министарство просвјете и Педагошки завод Српске награђују је за постигнућа у области безбједности дјеце на интернету. Свестрана учитељица предана је и породици, стална је подршка и супругу Ненаду Иконићу. Користећи дигиталне технологије, бодри га и док је Турској, гдје је на задатку спасавања након разорног земљотреса.

– Оног момента када нешто дође и каже када постоји каква акција само каже шта ћемо ја кажем срећно нек је Бог на помоћи свима да сте добро и здравио. Првенствено је бити хуман човјек и оно што треба да знамо да помажемо да нам се добро врати – истиче Вученова.

И сама учесница бројних добротворних акција, поносна је на супруга Ненада који са својом Горском службом спасавања свуда стиже за шта је и награђиван бројним признањима код нас и у иностранству.

Видео: РТРС

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Rastko srbenda 17.02.2023. 10:56
    Ustašlin ko ti drma kavez?
  • Generic placeholder image
    Miro 17.02.2023. 08:15
    Vidi vidi uciteljice.. mm.. :)
  • Generic placeholder image
    Leo 16.02.2023. 22:19
    Izmišljaju srbende toplu vodu....u vrijeme mrskog vam Tite ovakav rad sa ucenicima je u nastavnom programu imao ime"Domacinstvo".Tu su se cak i muška djeca ucila da rade sa iglom za šivenje...Danas u nastavnom programu srbendi,a i u odgojnoj devizi (bitna je partijska, a ne radna knjižica) ni ženska djeca ne znaju zakrpiti poderan džep,ali zato oba pola odlično barataju ....medicinskom iglom..O tome,da je kasnije vojni rok koliko toliko od muškarca pravio samostalnu ličnost...suvišno je pričati...Zato,kad pišete ovako neke "eureke",smanjite dozivljaje
Повезане вијести
Двојица Фочака претукла Билећанина Двојица Фочака претукла Билећанина
На конгресу стоматолога операција уживо и предавања стручњака На конгресу стоматолога операција уживо и предавања стручњака
У Фочи ухапшене двије особе због кријумчарења Египћана У Фочи ухапшене двије особе због кријумчарења Египћана
Најчитаније
  • Преминула дјевојчица Хелена Гавран - Почивај у миру, црвенокоса дјевојчице!
    15h 22m
    2
  • Божовић: Воља народа се не може никаквим притисцима спријечити
    20h 20m
    0
  • Куглоф
    12h 16m
    0
  • Интервју са др Игором Лукићем, кандидатом за градоначелника Источног Сарајева
    17h 16m
    17
  • Тежак судар ђачког аутобуса и аутомобила
    1h 50m
    0