Удруженим средствима завршетак пута за Куте

06.11.2019. 10:49
0
ИЗВОР: Srna

За санацију и асфалтирање дионице пута дужине 1.500 метара за повратничко село Кути, на подручју општине Соколац, средства од 60.000 КМ удружили су Министарство расељених особа и избјеглица Федерације БиХ и општине Соколац и Трново, у ФБиХ.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је Срни да је јуче потписао Споразум о удруживању средстава за санацију и асфалтирање пута Пећник-Кути, са федералним министром расељених особа и избјеглица Едином Рамићем и начелником општине Трново Ибром Берилом.

Он је нагласио да је општина Соколац носилац овог пројекта и да ће обезбиједити 20.000 КМ за асфалтирање дионице према селу Кути, као и федерално министарво и општина Трново.

Бјелица је нагласио да су се повратници у село Кути више пута обраћали локалној управи и изразили потребу да преостали дио пута Пећник-Кути буде саниран, за шта општина Соколац није могла сама да обезбиједи средства.

-Упутили смо прије тридесетак дана захтјев федералном Министарству расељених особа и избјеглица и наишли на разумијевање и ресорног министарства и општине Трново, која је одлучила да помогне обезбјеђењем трећине средстава- навео је Бјелица.

Он очекује да санација и асфалтирање преостале дионице пута Пећник-Кути почне за двије седмице, што ће значити много за живот повратника у ово село удаљено од Сокоца око 16 километара.

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    23h 35m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    13h 50m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    21h 25m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    12h 12m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    14h 26m
    2