Udruženim sredstvima završetak puta za Kute

06.11.2019. 10:49
0
IZVOR: Srna

Za sanaciju i asfaltiranje dionice puta dužine 1.500 metara za povratničko selo Kuti, na području opštine Sokolac, sredstva od 60.000 KM udružili su Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH i opštine Sokolac i Trnovo, u FBiH.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je Srni da je juče potpisao Sporazum o udruživanju sredstava za sanaciju i asfaltiranje puta Pećnik-Kuti, sa federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Edinom Ramićem i načelnikom opštine Trnovo Ibrom Berilom.

On je naglasio da je opština Sokolac nosilac ovog projekta i da će obezbijediti 20.000 KM za asfaltiranje dionice prema selu Kuti, kao i federalno ministarvo i opština Trnovo.

Bjelica je naglasio da su se povratnici u selo Kuti više puta obraćali lokalnoj upravi i izrazili potrebu da preostali dio puta Pećnik-Kuti bude saniran, za šta opština Sokolac nije mogla sama da obezbijedi sredstva.

-Uputili smo prije tridesetak dana zahtjev federalnom Ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica i naišli na razumijevanje i resornog ministarstva i opštine Trnovo, koja je odlučila da pomogne obezbjeđenjem trećine sredstava- naveo je Bjelica.

On očekuje da sanacija i asfaltiranje preostale dionice puta Pećnik-Kuti počne za dvije sedmice, što će značiti mnogo za život povratnika u ovo selo udaljeno od Sokoca oko 16 kilometara.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    7h 37m
    10
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    6h 33m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    22h 17m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    23h 29m
    0
  • Posljednji kondorov let
    20h 2m
    0