УЕФА забранила шест парова: Ево против кога не могу играти БиХ и Србија

18.06.2020. 18:31
0
ИЗВОР: Telegraf.rs

Жријеб европских квалификација за Мундијал 2022. године требало би да се одржи 29. новембра ове године, а УЕФА је на састанку Извршног одбора одлучила какав ће бити формат квалификација.

Тако ће се 55 репрезентација подијелити у шест група према ФИФА-иној ранг листи из новембра након што заврши групна фаза Лиге нација.

Групе од прве до пете имаће по 10 репрезентација, а шеста група ће бројати пет репрезентација, па ће пет квалификацијских група имати пет репрезентација, а преосталих пет имаће шест учесника.

УЕФА је одлучила и које репрезентације не могу завршити у истој групи због политичких разлога. То су Србија и самопроглашено Косово, Босна и Херцеговина и самопроглашено Косово, Русија и такозвана држава Косово, Русија и Украјина, Шпанија и Гибралтар те Јерменија и Азербајџан.

Одлучено је и да у истој групи не могу бити више од три репрезентације држава у којима је велики проблем играти зими: Бјелорусија, Естонија, Фарска Острва, Финска, Исланд, Летонија, Литванија, Норвешка, Русија и Украјина.

Коментари 0
Повезане вијести
Мундијал 2026. почиње у Мексико Ситију, Њу Џерзи домаћин финала Мундијал 2026. почиње у Мексико Ситију, Њу Џерзи домаћин финала
УЕФА казнила Чукарички са 5.000 евра и затварањем дијела стадиона у Лесковцу УЕФА казнила Чукарички са 5.000 евра и затварањем дијела стадиона у Лесковцу
УЕФА ублажила казну Црвеној звезди пред дуел са Лајпцигом УЕФА ублажила казну Црвеној звезди пред дуел са Лајпцигом
Најчитаније
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    22h 28m
    0
  • Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
    17h 5m
    27
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    21h 30m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    4h 5m
    0
  • Подијељено 195 пакета за социјално угрожене становнике Источне Илиџе
    18h 51m
    1