UEFA zabranila šest parova: Evo protiv koga ne mogu igrati BiH i Srbija

18.06.2020. 18:31
0
IZVOR: Telegraf.rs

Žrijeb evropskih kvalifikacija za Mundijal 2022. godine trebalo bi da se održi 29. novembra ove godine, a UEFA je na sastanku Izvršnog odbora odlučila kakav će biti format kvalifikacija.

Tako će se 55 reprezentacija podijeliti u šest grupa prema FIFA-inoj rang listi iz novembra nakon što završi grupna faza Lige nacija.

Grupe od prve do pete imaće po 10 reprezentacija, a šesta grupa će brojati pet reprezentacija, pa će pet kvalifikacijskih grupa imati pet reprezentacija, a preostalih pet imaće šest učesnika.

UEFA je odlučila i koje reprezentacije ne mogu završiti u istoj grupi zbog političkih razloga. To su Srbija i samoproglašeno Kosovo, Bosna i Hercegovina i samoproglašeno Kosovo, Rusija i takozvana država Kosovo, Rusija i Ukrajina, Španija i Gibraltar te Jermenija i Azerbajdžan.

Odlučeno je i da u istoj grupi ne mogu biti više od tri reprezentacije država u kojima je veliki problem igrati zimi: Bjelorusija, Estonija, Farska Ostrva, Finska, Island, Letonija, Litvanija, Norveška, Rusija i Ukrajina.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mundijal 2026. počinje u Meksiko Sitiju, Nju Džerzi domaćin finala Mundijal 2026. počinje u Meksiko Sitiju, Nju Džerzi domaćin finala
UEFA kaznila Čukarički sa 5.000 evra i zatvaranjem dijela stadiona u Leskovcu UEFA kaznila Čukarički sa 5.000 evra i zatvaranjem dijela stadiona u Leskovcu
UEFA ublažila kaznu Crvenoj zvezdi pred duel sa Lajpcigom UEFA ublažila kaznu Crvenoj zvezdi pred duel sa Lajpcigom
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    8h 57m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    9h 14m
    2
  • U toku uviđaj u stanu gdje su pronađena tijela žene i dvoje djece
    23h 51m
    0
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    9h 50m
    3
  • Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00
    8h 19m
    0