Угажен снијег и поледица на дионицама у вишим предјелима

28.12.2019. 09:05
0
ИЗВОР: Srna

Саобраћај се јутрос у низинама у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по мјестимично мокрим и клизавим коловозима, док угаженог снијега и поледице има у вишим планинским предјелима и преко превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Поледице и угаженог снијега има на путним правцима Тисовац-Кнежево-Угар, Сарајево-Рогатица, Власеница-Хан Пијесак-Соколац, Трново-Фоча и Гацко-Тјентиште.

У ФБиХ снијега и поледице има на путевима Сарајево-Олово, Ливно-Бугојно, Ливно-Млиништа, Бугојно-Нови Травник, Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље и Бихаћ-Босански Петровац-Дрвар.

Возачи су упозорени и на повећану опасност од одрона, као и на маглу која мјестимично смањује видљивост у котлинама и поред ријека.

На свим путним правцима возачима се савјетује опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу, као и обавезно посједовање зимске опреме.

У Бањалуци ће од данас од 13.00 часова до 2. јануара до 10.00 часова због организовања и обиљежевања дочека Нове године бити обустављен саобраћаја у Улици Краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од Улице Милана Тепића до Улице Марије Бурсаћ.

Када је ријеч о радовима на путевима, актуелни су на регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце, гдје ће у понедјељак, 30. децембра, од 11.00 до 16.00 часова бити обустављен саобраћај. Возачи ће у том периоду моћи да користе алтернативне правце Мркоњић Град-Јајце и Мркоњић Град-Чађавица-Бањалука.

Измјене у саобраћају актуелне су на ауто-путу Бањалука-Градишка у зони насеља Чатрња и царинског терминала због изградње међудржавног моста на ријеци Сави, на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, затим на магистралном путу Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, Каракај-Дрињача и Модрича-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруше /граница Републике Српске и ФБиХ/.

Радови се изводе и на магистралним путним правцима Дрињача-Милићи-Власеница, на подручју Приједора гдје је у току изградња кружног тока, Котор Варош-Ободник, те Крупац-Богатићи, општине Источна Илиџа и Трново.

Због активираних клизишта успорено се вози на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака Лопаре /Мачковац/-Челић, Шековићи-Цапарде, на локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, те на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

И даље се преко надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну вози једном саобраћајном траком, а теретна возила на том дијелу не саобраћају.

У ФБиХ на магистралном путу Јајце-Црна Ријека код мјеста Здаљевац актуелне су получасовне обуставе саобраћаја од 7.00 до 16.00 часова уз петнаестоминутно пропуштање возила. Послије 16.00 часова саобраћај се на овој локацији одвија наизмјенично.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћај се одвија двосмјерно од 5.00 до 21.00 час, од 21.00 час до пола часа послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, а од пола часа послије поноћи до 5.00 ујутро саобраћај кроз тунел је обустављен.

За вријеме обуставе возила до седам и по тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод-Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. И даље је из безбједносних разлога обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на граничним прелазима Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.

Коментари 0
Повезане вијести
Апел возачима да буду опрезни због најављеног олујног вјетра Апел возачима да буду опрезни због најављеног олујног вјетра
Могућа поледица у ноћним часовима Могућа поледица у ноћним часовима
Успорен саобраћај због снијега Успорен саобраћај због снијега
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 47m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    14h 45m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    23h 11m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    21h 26m
    12
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    1h 49m
    1