Угинула мала лавица Кики

07.10.2023. 12:06
0
ИЗВОР: srna.rs

Мала лавица, која је прије двије седмице пронађена у веома лошем стању код Суботице и о чијем здравственом стању је бринула цијела Србија, угинула је синоћ.

- Лавица Кики више није са нама. После 15 дана борбе изгубила је животну битку, упркос нашим највећим напорима да је повратимо - објављено је на Фејсбук страници Зоо врта "Палић".

У објави пише да је лавица Кики угинула синоћ и изражава се нада да се овакви случајеви злоупотребе животиња од несавесних "власника", као што је био њен, више неће догађати.

У тексту објаве наводи се да је случај лавице Кики показао, нажалост, да постоје људи који купују дивље животиње из забаве, без провјере услова за држање и свијести о томе да морају да имају дозволу за држање добијену искључиво од Министарства заштите животне средине.

- Докле год постоје такви људи, у наша прихватилишта ће стизати птице одсечених крила спречене тако да побегну, птице улепљених кљунова да их нико не би чуо, животиње различитих врста које остају без ваздуха у кутијама у којима су скучене, па и такве попут мале лавице - пише у објави Зоо врта "Палић", који је бринуо о малој лавици.

"Блиц" пише да припадници Полицијске управе у Суботици, Групе за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине утврђују све детаље и чињенице у вези са пронађеном лавицом и да је истрага у току.

Лавица Кики је данима преживљавала само на инфузији јер њен пробвни систем није функционисао након што је прије двије седмице пронађена у веома лошем стању на Чантавирском путу у Суботици.

Коментари 0
Повезане вијести
Преминула бака Драга - јасеновачка логорашица Преминула бака Драга - јасеновачка логорашица
Преминула пјевачица Слађана Милошевић Преминула пјевачица Слађана Милошевић
Жена преминула бјежећи од медвједа Жена преминула бјежећи од медвједа
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 17m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    8h 15m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    16h 41m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    14h 56m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    16h 35m
    0