Uginula mala lavica Kiki

07.10.2023. 12:06
0
IZVOR: srna.rs

Mala lavica, koja je prije dvije sedmice pronađena u veoma lošem stanju kod Subotice i o čijem zdravstvenom stanju je brinula cijela Srbija, uginula je sinoć.

- Lavica Kiki više nije sa nama. Posle 15 dana borbe izgubila je životnu bitku, uprkos našim najvećim naporima da je povratimo - objavljeno je na Fejsbuk stranici Zoo vrta "Palić".

U objavi piše da je lavica Kiki uginula sinoć i izražava se nada da se ovakvi slučajevi zloupotrebe životinja od nesavesnih "vlasnika", kao što je bio njen, više neće događati.

U tekstu objave navodi se da je slučaj lavice Kiki pokazao, nažalost, da postoje ljudi koji kupuju divlje životinje iz zabave, bez provjere uslova za držanje i svijesti o tome da moraju da imaju dozvolu za držanje dobijenu isključivo od Ministarstva zaštite životne sredine.

- Dokle god postoje takvi ljudi, u naša prihvatilišta će stizati ptice odsečenih krila sprečene tako da pobegnu, ptice ulepljenih kljunova da ih niko ne bi čuo, životinje različitih vrsta koje ostaju bez vazduha u kutijama u kojima su skučene, pa i takve poput male lavice - piše u objavi Zoo vrta "Palić", koji je brinuo o maloj lavici.

"Blic" piše da pripadnici Policijske uprave u Subotici, Grupe za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine utvrđuju sve detalje i činjenice u vezi sa pronađenom lavicom i da je istraga u toku.

Lavica Kiki je danima preživljavala samo na infuziji jer njen probvni sistem nije funkcionisao nakon što je prije dvije sedmice pronađena u veoma lošem stanju na Čantavirskom putu u Subotici.

Komentari 0
Povezane vijesti
Detalji smrti Svetlane Dragijević: "Bila je bolesna, iznenada joj je pozlilo" Detalji smrti Svetlane Dragijević: "Bila je bolesna, iznenada joj je pozlilo"
Preminula Vera Grgić Preminula Vera Grgić
Preminula baka Draga - jasenovačka logorašica Preminula baka Draga - jasenovačka logorašica
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    7h 7m
    6
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    20h 49m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    20h 17m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    19h 8m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    5h 9m
    0