Угоститељи у Српској кажњени са 204.500 КМ

12.09.2020. 10:49
0
ИЗВОР: Srpska.info

У оквиру контрола поштивања превентивних мјера, у протекла два и по мјесеца обављене су укупно 12.982 инспекцијске контроле угоститељских објеката, којима су због кршења мјера изречене казне у укупном износу од 204.500 КМ.

Неправилности су утврђене јер се субјекти нису досљедно придржавали прописаних превентивних мјера које се односе на обезбјеђивања физичке дистанце, број особа које истовремено бораве у објекту, те коришћење заштитне опреме.

У Инспекторату Републике Српске кажу да су протеклог викенда настављене појачане контроле поштивања мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама.

"Републички инспектори су, у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе, током протеклог викенда обавили 245 инспекцијских контрола широм Српске, а акценат у контролама и даље је усмјерен на рад угоститељских објеката у вечерњим сатима. Од укупног броја контрола, у четири случаја субјекти су затечени у прекршају, због чега су изречене казне у износу од 6.000 КМ", наглашавају у Инспекторату Републике Српске.

Додају да ће инспектори наставити с појачаним надзором и у наредном периоду.

-Долазак инспектора може се очекивати у било које доба дана. Наш заједнички интерес је несметан рад пословних субјеката, али уз поштовање свих превентивних мјера на сузбијању ширења болести изазване вирусом корона- поручују из Инспектората Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
За неплаћене саобраћајне казне дугује скоро 81.000 КМ За неплаћене саобраћајне казне дугује скоро 81.000 КМ
За неодговорне власнике кућних љубимаца казне од 200 КМ до 600 КМ За неодговорне власнике кућних љубимаца казне од 200 КМ до 600 КМ
У Српској већа казна због џоинта него за педофилију У Српској већа казна због џоинта него за педофилију
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    17h 51m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    17h 22m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    13h 38m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    17h 45m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    9h 33m
    2