Ugostitelji u Srpskoj kažnjeni sa 204.500 KM

12.09.2020. 10:49
0
IZVOR: Srpska.info

U okviru kontrola poštivanja preventivnih mjera, u protekla dva i po mjeseca obavljene su ukupno 12.982 inspekcijske kontrole ugostiteljskih objekata, kojima su zbog kršenja mjera izrečene kazne u ukupnom iznosu od 204.500 KM.

Nepravilnosti su utvrđene jer se subjekti nisu dosljedno pridržavali propisanih preventivnih mjera koje se odnose na obezbjeđivanja fizičke distance, broj osoba koje istovremeno borave u objektu, te korišćenje zaštitne opreme.

U Inspektoratu Republike Srpske kažu da su proteklog vikenda nastavljene pojačane kontrole poštivanja mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama.

"Republički inspektori su, u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave, tokom proteklog vikenda obavili 245 inspekcijskih kontrola širom Srpske, a akcenat u kontrolama i dalje je usmjeren na rad ugostiteljskih objekata u večernjim satima. Od ukupnog broja kontrola, u četiri slučaja subjekti su zatečeni u prekršaju, zbog čega su izrečene kazne u iznosu od 6.000 KM", naglašavaju u Inspektoratu Republike Srpske.

Dodaju da će inspektori nastaviti s pojačanim nadzorom i u narednom periodu.

-Dolazak inspektora može se očekivati u bilo koje doba dana. Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata, ali uz poštovanje svih preventivnih mjera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom korona- poručuju iz Inspektorata Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za neplaćene saobraćajne kazne duguje skoro 81.000 KM Za neplaćene saobraćajne kazne duguje skoro 81.000 KM
Za neodgovorne vlasnike kućnih ljubimaca kazne od 200 KM do 600 KM Za neodgovorne vlasnike kućnih ljubimaca kazne od 200 KM do 600 KM
U Srpskoj veća kazna zbog džointa nego za pedofiliju U Srpskoj veća kazna zbog džointa nego za pedofiliju
Najčitanije
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    23h 19m
    0
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    15h 47m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    21h 20m
    2
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    22h 12m
    1
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    1h 20m
    0