Ухапшен директор добојске болнице

06.10.2021. 15:03
0
ИЗВОР: Глас Српске

Директор добојске болнице "Свети апостол Лука" Младен Гајић те власник фирме "А. Р. М. С. Системи" из Бањалуке Владимир Вулетић ухапшени су због сумње да су починили злоупотребе при набавци заштитне опреме за потребе болницa, потврђено је "Гласу Српске".

Гајић је осумњичен да је кривична дјела починио приликом сарадње са власником фирме "Травел фор Фан" Сашом Марковићем који је притворен, а Вулетић да је помагао у чињењу кривичних дјела тадашњем директору Института за јавно здравство Републике Српске Браниславу Зељковићу.

Из Министарства унутрашњих послова, наводећи иницијале, саопштено је да је Гајић ухапшен због злоупотреба службеног положаја или овлашћења, а Вулетић за помагање у том кривичном дјелу.

- Лице М.Г. се сумњичи да је обављајући функцију директора болнице „Свети Апостол Лука“ у Добоју током прошле године починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења са лицем С.М. (које је у притвору) приликом поступка набавке медицинске заштитне опреме одијела, маски и рукавица за потребе болнице у Добоју. В. В. је  наведена кривична дјела починио са Б.З, тадашњим директором Института за јавно здравство Републике Српске (који је у притвору), приликом поступка набавке термалних камера за потребе Универзитетског клиничког центра Републике Српске од фирме чији је В.В. директор - саопштио је МУП РС.

Републичко тужилаштво саопштило је да  је на основу прибављене документације, утврђени постојање незаконитих радњи у поступку јавне набавке термалних камера за мјерење тјелесне температуре за потребе Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

- Набавку је проводио Институт за јавно здравство а тиме је правном лицу „А.Р.М.С Системи“ д.о.о. Бањалука прибављена имовинска корист на штету буџетских средстава која прелази 50.000 КМ. Такође, јавним набавкама медицинске опреме, је правним лицима „Травел фор фан“ д.о.о. Бањалука и „Промединг“ .д.о.о. Лакташи прибављенаје  имовинска корист на штету буџетских средстава у износу од 550.000 КМ - саопштило је Тужилаштво.

Истакли су да се  проводи истрага и у вези са поступцима јавне набавке медицинске опреме које је проводила болница „Свети Апостол Лука“ у Добоју за потребе ове болнице и потребе Дома за старија лица Добој. 

ИЗ МУП-а је раније саопштено да су у у оквиру истраге набавке заштитне опреме за добојску болницу "Свети апостол Лука" извршили  претресе у Добоју и Бањалуци.

Коментари 0
Повезане вијести
У Палама ухапшено лице у оквиру међународне акције У Палама ухапшено лице у оквиру међународне акције
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Најчитаније
  • Сарајевско-романијски корпус - сами против свих (ФОТО)
    9h 51m
    4
  • Ни киша им ништа не може: Насмијана лица матураната СШ "28. јуни" на улицама Источног Сарајева (ФОТО)
    23h 7m
    2
  • Судар два аутомобила: Погинуо возач, четворо повријеђених
    21h 23m
    0
  • Егзотична пилетина у сосу
    10h 7m
    0
  • Мајдов свјетски вицешампион!
    23h 23m
    0