Ухапшен још један Србин на сjеверу КиМ

16.06.2023. 21:45
0
ИЗВОР: srna.rs

У Лепосавићу је данас ухапшен Србин чији су иницијали Н.В. "осумњичен за нападе на екипе албанских новинара" у Звечану 29. маја, саопштено је из тзв. косовске полиције.

Према незаничним сазнањима Срне, ухапшени је споведен у јужни дио Косовске Митровице, те му је по налогу тужиоца одређено задржавање од 48 часова.

У Лепосавићу је данас боравио министар управе и локалне самоуправе привремених приштинских институција Ељберт Краснићи, који је у згради општине провео неколико часова на састанку са нелегалним градоначелником Љуљзвимом Хетемијем.

На излазу из зграде Срби су га засули јајима, а како је тзв. косовска полиција саопштила неколико возила је оштећено "током његовог извлачења" из центра Лепосавића.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић оцијенио је да је улазак Краснићија у зграду општине Лепосавић нова провокација.

У Звечану и Косовској Митровици данас су одржани мирни протести са којих су Срби поновили захтјеве да се хитно ослободе ухапшени Милун Миленковић, Радош Петровић и Душан Обреновић.

У Косовској Митровици на протесту је учествовало и више десетина спортских радника, предвођених полазницима школе кик-боска, коју је водио ухапшени Миленковић.

Саобраћај се преко административних прелаза несметано одвија, али је и даље на снази одлука о забрани увоза робе из Србије. На прелазима се пропуштају камиони са српским регистарским таблицама који превозе робу из других земаља.

Коментари 0
Повезане вијести
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    19h 28m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    20h 39m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    22h 5m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    22h 10m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    21h 38m
    0