Ухапшен средњошколац у Сарајеву због лажних дојава о бомбама

18.10.2024. 17:13
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Полиција у Кантону Сарајево данас је ухапсила осамнаестогодишњег ученика средње школе А.Д. због лажних дојава о експлозивним направама у школама и он је шести ухапшени у вези са тим кривичним дјелом.

Из МУП-а Кантона Сарајево саопштено је да је А.Д. лишен слободе због постојања основа сумње да је у протеклом периоду лажно пријављивао постојање експлозивних направа у школама на подручју овог кантона, чиме је починио кривично дјело угрожавање безбједности у вези са кривичним дјелом лажно.

Хапшење овог лица извршено је под надозором тужиоца Кантоналног тужилаштва Сарајево.

До сада је, као резултат рада заједничког тима који дјелује под руководством Кантоналног тужилаштва Сарајево, а који чине полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево и Федералне управе полиције, уз сарадњу са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, слободе лишено укупно шест особа, од којих је пет малољетника.

Међу лишенима слободе је и малољетник, за којег постоји основ сумње да је починио кривична дјела непријављивање кривичног дјела у вези са помоћи учинитељу послије учињеног кривичног дјела, наведено је у саопштењу.

До сада је укупно осам малољетника у службеним просторијама Управе полиције испитано у својству осумњичених поводом основа сумње да су починили кривична дјела тако што су школама на подручју Кантона Сарајево, и изван њега, слали електронснку пошту којом су упућивали лажне пријетње о постојању експлозивних направа у школским просторима.

Више малољетника је саслушано у својству свједока, те овај тим наставља интензиван рад на идентификовању и лоцирању свих особа које су у претходном периоду чиниле наведена кривична дјела и оних који су за њих знали и починиоцима на различите начине помагали, додаје се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
У уторак о поврату ПДВ-а за куповину прве стамбене јединице У уторак о поврату ПДВ-а за куповину прве стамбене јединице
Инспекција у стоматолошкој ординацији након смрти тинејџерке Инспекција у стоматолошкој ординацији након смрти тинејџерке
Нове дојаве о бомбама у сарајевским школама Нове дојаве о бомбама у сарајевским школама
Најчитаније
  • Конкурс за попуну упражњеног радног мјеста у ЈУ Средњошколском центру „Пале"
    8h 2m
    0
  • Албанац који је задужио Србе
    11h 7m
    6
  • Конкурс за пријем радника на упражњена радна мјеста у ЈУ Средњошколски центар „Источна Илиџа"
    7h 42m
    0
  • Сваки је корак мука: „У школи ме задиркују, кажу купи ногу на киоску!” (ВИДЕО/ФОТО)
    7h 10m
    0
  • Отац убио сина па себе
    5h 15m
    0